Vinho Verde vin

Vinho Verde er et særligt område i Portugal, der gemmer på en unik tilgang til vinproduktion. Med Vinho Verde vin får du en unik vin, der hverken er mousserende eller helt stille. Prøv en ung og livlig vin fra Vinho Verde på Bilka.dk.

Vinho Verde er frisk og ung

Vinho Verde er både et område og en speciel variant af portugisisk vin. Du vil måske oversætte Vinho Verde direkte til “grøn vin”, men mere præcist betyder det “ung vin”. Det vil sige, at du kan få fingrene i Vinho Verde vin blot tre til seks måneder efter høst. Din vin kan enten være rødvin, hvidvin, rosévin eller mousserende vin. Vi anbefaler portugisisk Vinho Verde vin, hvis din vintørst melder en træng til:

  • Ung og frisk vin
  • Livlig hvidvin
  • Frugtig og syrlig vin

Går du efter en hvidvin, kan Vinho Verde med enten Alvarinho eller Loureiro druen især være værd at prøve. Alvarinho druer giver dig en alkoholrig vin med en let og bitter karakter. Loureiro byder på rige aromaer af blandt andet laurbær og friske krydderurter. Som rødvin har Vinhão og Amaral/Azal druerne især nydt god succes. Her får du en mørk og rustik rødvin med hints af pepper. 

Hvad gør Vinho Verde så speciel? 

Svaret finder du i vinens gæring. Vinho Verde har nemlig opnået sin internationale berømmelse gennem vinens knap så bevidste boblende egenskaber. Oprindeligt skyldtes denne sprudlende natur en fejl i vinens fermentering, som foregår i flasken. Denne fejl har dog vist sig at resultere i en vin, som forbrugerne tog til sig i stor stil. Nu til dags vil du dog opdage, at denne livlige effekt bliver kunstigt tilsat via en smule kulsyre. 

Du kan ikke helt sammenligne en Vinho Verde hvidvin med en mousserende vin. Kun en anelse kulsyre er tilsat, hvilket giver dig en frisk vin med aroma af frugt og blomster. Du kan blandt andet nyde din Vinho Verde hvidvin til dit ostebord eller til fisk og skaldyr. Du kan finde mere inspiration til hvidvin og mad i vores guide til at vælge den rigtige hvidvin.