BH størrelsesguide

Find din bh størrelse her

FAQ om BH størrelser

 

Størrelsesguide til BH

Mange kvinder bruger den forkerte BH-størrelse, da de ikke er opmærksomme på, at kroppen ændrer sig med alderen. Det er helt naturligt, at man for eksempel taber sig eller tager på løbende gennem livet. Desuden oplever mange, at brysterne ændrer sig og vokser i forbindelse med menstruation, ægløsning eller graviditet. Derfor er den BH størrelse, som du brugte sidste år - eller sidste måned - ikke nødvendigvis den samme størrelse, som passer dig bedst nu. 

Den forkerte BH kan give rygproblemer, skulder smerter, røde mærker, svie mm. Det er derfor af stor betydning, at du finder den rigtige BH, der passer til dig og din krop. 

Heldigvis er det let at (gen)finde den rigtige størrelse BH. Du skal blot måle omkredsen under barmen, din brystvidde og så foretage en lille mellemregning. Læs med her.

 

Sådan måler du din BH størrelse

  • Omkredsen: Mål omkredsen under barmen - så tæt på barmen som muligt. Måler du eksempelvis 83cm, skal du prøve en størrelse 80 og 85, for at finde den, der sidder bedst.
  • Brystvidde: Mål henover barmen, der hvor den er størst. Husk at have BH på imens.
  • Skålstørrelse: Forskellen mellem de to mål (omkredsen og brystvidden), angiver din skålstørrelse.

 

Tips til at finde den rigtige størrelse BH

  • Hvis stropperne holder barmen, er BH'ens omkreds for stor. Det er en udbredt misforståelse, at stropperne skal spændes så stramt, at det er dem, der 'bærer' barmen. 
  • Bøjlen på din BH skal sidde tæt under barmen. Hvis den ikke gør det, er skålen ikke dyb nok.
  • Hvis brystet 'buler' op over skålen, er BH'en for lille. Den skal gerne kunne rumme hele brystet. 
  • Hvis BH'ens ryg ikke sidder i samme højde som barmen, er omkredsen sandsynligvis for stor.
  • Hvis BH'en strammer eller generer, så skal du prøve en større skål eller omkreds.

Se udvalget af BH'er

Vi har et stort udvalg af BH'er til alverdens barme her. Uanset om du leder efter en BH med bøjle, push-up BH, bralette eller noget helt fjerde, så finder du din nye BH her på Bilka.dk. Du finder blandt andet BH'er fra populære mærker som Sloggi og VRS.