Strømpebukser denier

Hvad betyder denier i strømpebukser?

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Strømpebukser er næsten en verden for sig. Det kan være svært at vælge strømpebukser til festen eller arbejdet. Der er nemlig mange udtryk om strømpebuksernes farve og tykkelse, der kan være svære at forstå.

I denne guide hjælper vi dig med at forstå udtryk som denier og opague, og du får gode råd til, hvilke strømpebukser du skal vælge. Du kan nemlig få mange slags strømpebukser med forskellige funktioner.

 

 

Denier

Denier er et udtryk, man bruger om tætheden af strømpebuksen - altså hvor gennemsigtig den er. Jo lavere denier nylonstrømperne har, jo mere gennemsigtig, finere og tyndere er de.

Den tekniske definition er, hvor meget 9.000 meter garn vejer i gram. Hvis 9.000 meter nylongarn vejer 40 gram, så mærkes strømpebukserne som et "40 denier" produkt.

Når du køber et par strømpebukser, kan du se denier på pakken. På nogle pakker er det forkortet ’den’.

Beautiful by VRS

Beautiful by VRS er en eksklusiv nylon kollektion af strømpebukser, der passer til enhver anledning. Strømpebukserne er designet med fokus på detaljerne, og de er produceret til at skabe et perfekt fit og et elegant look.

Denier skala

Strømpebukser kan typisk fås på en denier skala mellem 8 og 250 denier. Nedenfor gennemgår vi nogle af de klassiske strømpebukser med denier mellem 20 og 60.

 

Strømpebukser 20 denier og under

Hvis du leder efter et par fine og delikate nylonstrømper, kan du vælge strømpebukser med 20 denier eller under. De er meget fine og tynde, hvilket giver et let look.

Hvis en strømpebuks er under 20 denier, skal du være meget forsigtig, når du tager den på, da den nemt løber ved kontakt med hård hud under fødderne, flossede negle eller fingerringe.

Det kan derfor være en fordel at ordne negle og hård hud og tage fingerringe af inden, du tager strømpebukserne på. Der er nemlig intet værre end strømpebukser, der løber!

 

Strømpebukser 30 denier

Typisk bruger man strømpebukser med 30 denier eller under til fest eller om sommeren, da de er tyndere og mere gennemsigtige. De giver mere luft til benene og er oplagte til de varmere dage.

Strømpebukser med 30 denier eller under kan give et elegant og neutralt look afhængigt af farve og nuance. De kan også bruges til kølige sommeraftener eller til et outfit, hvor du ikke vil have bare ben.

 

Strømpebukser 40 denier eller over

Gode strømpebukser til hverdagsbrug er typisk 40 denier eller over, da de er lidt kraftigere og knapt så gennemsigtige. Samtidigt vil de også føles lidt varmere på en vinterdag eller i det danske blæsevejr, som vi kender det bedst.

Strømpebukser med 60 denier er kraftige og mindre gennemsigtige. De egner sig særligt til det koldere vejr, så du bedre kan holde varmen. De er oplagte, hvis du leder efter varmere og tykkere nylonstrømper.

Strømpebukser med en højere denier er typisk også mere holdbare, da de er kraftigere. Dog skal du stadig passe på med flossede negle og lignende, så strømpebukserne ikke løber.

Opaque

Opaque er et ord, der ofte bliver brugt om bestemte typer af strømpebukser. Ordet betyder uigennemsigtig, og det modsatte af opaque er transparent. Udtrykket opaque gør sig gældende for strømpebukser på 60 denier eller højere.

Det er altså strømpebukser, du knapt kan se igennem. Disse strømpebukser bruges derfor oftest om vinteren, på arbejde eller blot for at holde varmen under tøjet, når det er koldt udenfor.

 

 

Farvede og mønstrerede strømpebukser

De neutrale og klassiske strømpebukser er altid et hit, og de passer til enhver anledning. Men det er blevet populært at peppe sit outfit op med enten farvede eller mønstrerede strømpebukser.

Hvis du fx har en ensfarvet kjole på, kan du hoppe i et par strømpebukser med prikker eller cirkler eller i et par grønne eller mørkeblå strømpebukser. På den måde kan du skabe spil i dit outfit.

Det er en nem måde at peppe ethvert outfit op på, og der findes mange forskellige mønstre og farver, der kan gøre en simpel kjole eller nederdel endnu mere smart.

 

Det store nylonstrømpe-leksikon

Denier og opaque er nogle af de vigtigste ting, du skal kende, når du skal vælge nylonstrømper, men der findes faktisk flere udtryk omkring strømpebukser, der kan være gode at kende til.

Nedenfor gennemgår vi et par stykker, så du forhåbentlig bliver klogere på, hvad du har brug for, når du skal købe nye strømpebukser.

 

Skridtkile (gusset)

En skridtkile er et stykke stof, der er syet ind i skridtet af et par strømpebukser. Den kan være lavet af samme materiale som strømpebuksen eller af bomuld. Hvis skridtkilen er af bomuld, kan det føles mere behageligt, da bomuld øger åndbarheden.

Skridtkilen er syet i for bedre komfort og holdbarhed, da den giver ekstra plads mellem benene. Strømpebukser med skridtkile kan derfor føles mere behagelige end strømpebukser uden.

Størrelsesguide

Er du i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge? Vi har lavet en størrelsesguide til dig, så du kan finde den størrelse, du skal bruge for at få mest glæde ud af dit køb. Det kan være en god hjælp, når du skal købe dit tøj online.

Panelkile

En panelkile er et stykke tekstil, der bliver syet ind i strømpebuksens buksedel for at give strømpen mere vidde. Panelkiler bliver brugt i strømpebukser i størrelser fra XL og opefter. 

En panelkile kan øge komforten og give en optimal pasform, da den skaber mere plads. På den måde kan strømpebukserne føles mindre stramme og mere behagelige at have på.

 

Forstærket tå

Ved nylonstrømper med forstærket tå er strømpens tådel forstærket for at modstå det pres og slid, som kommer fra tæerne.

Tå forstærkningen er ofte lavet af tykkere garn og strikket på en anden måde for at forhindre, at ødelagte masker ikke spreder sig fra tådelen til resten af strømpen. 

Ofte er sektionen med tå forstærkningen mere elastisk, så du har mere plads til at bevæge tæerne. Det kan være en fordel med strømpebukser med forstærket tå, hvis du skal have nylonstrømperne i et par støvler eller andre lukkede sko.

4 tips til at passe på dine nylonstrømper

  1. Sørg for at opbevare dine strømpebukser sikkert i tøjskabet eller skuffen, så de ikke bliver ødelagt af knapper, lynlåse, osv.
  2. Pas på med flossede negle, hård hud på fødderne og fingerringe, da det kan beskadige strømpebukserne.
  3. Tag strømpebukserne på ved at folde strømpebenene op, sætte fødderne i og trække strømpebukserne forsigtigt op til knæene.
  4. Tag ekstra strømper eller hjemmesko på, når du er i hjemmet, så du undgår, at strømpebukserne løber pga. splinter i trægulvet eller andet.

 


Køb dine strømpebukser på Bilka.dk

Er du blevet klogere på dit valg af strømpebukser? Så har vi på Bilka.dk et stort udvalg af forskellige typer af strømpebukser, der passer til enhver anledning.

Det er altid en god idé at have strømpebukser i forskellige denier, så du har strømpebukser, der passer til vejret og diverse anledninger. Derudover er det også en fordel at have et par ekstra strømpebukser, hvis dem du har på, er løbet eller gået i stykker.

Vaskesymboler

Der findes et hav af forskellige vaskesymboler, og det er ikke alle, der er lette at gennemskue med det samme. I denne guide kan du lære de forskellige vaskesymboler at kende, så du kan vaske dit tøj optimalt og efter vaskeanvisningerne.

Sådan vasker du tøj

Det kan være svært at gennemskue, hvordan man skal sortere tøjet og vaske det. Vi har lavet en guide til dig, som hjælper dig med, hvordan du skal sortere og vaske dit tøj, så du kan passe på dit tøj og de forskellige materialer, det er lavet af.