Buksestørrelser til kvinder

Find den rigtige størrelse bukser til damer

FAQ om buksestørrelser til kvinder

 

Det kan være svært at finde den rigtige buksestørrelse. Udover at kende dine mål, er der nemlig forskel på de mange forskellige modeller. Derfor kan du i denne guide læse lidt mere om de forskellige buksemodeller du finder i vores sortiment.

 

Find den rigtige buksestørrelse

Når du køber bukser, skal du være opmærksom på at størrelser og pasform varierer meget fra producent til producent. En størrelse kan nemlig godt være forskellig fra buks til buks.

Selvom du vælger et par bukser i den samme størrelse (34/34 eller måske M) hos en producent, er det ikke sikkert at denne størrelse stemmer overens med en anden producents størrelser. Derfor kan det være en fordel at bestille et par forskellige størrelser, så man får de bukser der passer bedst til dig.

I denne guide benytter vi os af mål fra VRS. Længere nede på siden kan du læse, hvordan du måler dig selv, så du kan finde de bukser der har den rette størrelse.

 

Hvordan vælger jeg de rigtige bukser?

Når du skal købe bukser, er det vigtigt, at du finder en størrelse og model, der passer til din krop. Du skal både synes, at de sidder pænt og er behagelige at have på.

Udover at du skal måle for at finde den rigtige størrelse, er det også en god idé at sætte dig ind i hvilken type af bukser, du godt kan lide. 

 

Bukser har forskellige cuts

Bukser kommer med forskellige ’cuts’ eller skæringer. Skæringen beskriver, hvordan bukserne er blevet skåret til benene og dermed hvordan de ligger sig, når du har dem på. Her kan det være en fordel at prøve sig lidt frem med forskellige modeller, og finde den der passer bedst til dig din krop og din personlige smag.

Skæringen på dine bukser kan være bred, være smal, være smal langs benet, være bredere i bunden eller bredere i toppen. Alt skæringer har deres egen komfort, og hvilken model du skal vælge, afhænger i høj grad af personlig komfort og stil.

 

Nogle af de mest populære cuts, som vi har ved VRS er:

  • Skinny/slim fit: Skinny/Slim fit er som navnet antyder en meget tætsiddende jeans, både omkring hofte og hele vejen ned af benet. Selve stoffet indeholder oftest en større mængde elastan og mere stræk for et mere behageligt fit på trods af den tætsiddende jeans.
  • Comfort fit: Til den mere komfort bevidste person. Buksen har en mere løs pasform både omkring hofte og ned langs benene. Stoffet er desuden ekstra strækbart, som forøger komforten endnu mere.
  • Regular fit: Regular fit er kendt som den helt klassiske jeans model. Jeans sidder en mellemting imellem løs og stram. Er du til det klassiske jeans looks, skal du gå efter denne model.
  • Straight leg: Denne model har helt lige ben, som navet antyder. Modellen sidder ikke for stramt rundt om hoften. Denne model indeholder typisk ikke stræk i stoffet.

 

Der findes ikke én rigtig model, så det gælder om at prøve sig frem. De fleste bukser kommer også med forskellige taljemål, og det er derfor er det vigtigt at du finder frem til den model der sidder bedst på dig.

Buksestørrelser til kvinder

Her finder du vores størrelsesguide, så du kan finde den buksestørrelse, der passer dig. Vær opmærksom på at denne tabel tager udgangspunkt i VRS-brandet.

Når du er på udkig efter bukser, så skal du måle din talje, hoftevidde og benlængde.

 

Sådan måler du dig:

Talje: Mål rundt om overkroppen, der hvor du er smallest. Det er vigtigt, at du sørger for at målet er så korrekt som muligt, så dit tøj ikke strammer.

Hoften: Mål rundt om hoften, hvor hoften er bredest.

Benlængde: Mål din indvendige benlængde – fra skridtet og ned til gulvet.

Størrelsesguides

Er du i tvivl om størrelsen på vores tøj? På denne side kan du få hjælp og vejledning til, hvordan du måler dig selv og finder den rigtige størrelse. Du finder guides til sko, bukser osv. til både mænd, kvinder og børn.