Buksestørrelser

Find de rigtige bukser

Det kan være svært at finde den rigtige buksestørrelse. Udover at kende dine mål, er der nemlig forskel på de mange forskellige modeller. Derfor kan du i denne guide læse lidt mere om de forskellige buksemodeller du finder i vores sortiment.

 

Find den rigtige buksestørrelse

Når du køber bukser, skal du være opmærksom på at størrelser og pasform varierer meget fra producent til producent. En størrelse kan nemlig godt være forskellig fra buks til buks.

Selvom du vælger et par bukser i den samme størrelse (34/34 eller måske M) hos en producent, er det ikke sikkert at denne størrelse stemmer overens med en anden producents størrelser. Derfor kan det være en fordel at bestille et par forskellige størrelser, så man får de bukser der passer bedst til dig.

I denne guide benytter vi os af mål fra VRS. Du kan nederst på siden læse hvordan du måler dig selv, så du kan finde de bukser der har den rette størrelse.

 

Hvordan vælger jeg de rigtige bukser?

Når du skal købe bukser, er det vigtigt at du finder en størrelse og model, der passer til din krop. Ikke alle bukser sidder lige godt på vores forskellige former og derfor er det vigtigt at du kender din kropstype, så du kan finde et par bukser, der er behagelige at have på.

Når du skal finde din jeans- eller buksestørrelse, skal du måle din talje og din benlængde. Taljens højde varierer ofte fra buks til buks, men mål der hvor du har din naturlige talje.

 

Bukser har forskellige cuts

Bukser kommer med forskellige ’cuts’ eller skæringer. Skæringen beskriver, hvordan bukserne er blevet skåret til benene og dermed hvordan de ligger sig, når du har dem på. Her kan det være en fordel at prøve sig lidt frem med forskellige modeller, og finde den der passer bedst til dig din krop og din personlige smag.

Skæringen på dine bukser kan være bred, vlre smal, være smal langs benet, være bredere i bunden eller bredere i toppen. Allt skæringer har deres egen komfor og hvilken model du skal vælge, afhænger i høj grad af personlig komfort og stil.

 

Nogle af de mest udbredte cuts er:

Mom jeans: Disse jeans er defineret ved at være højtaljede, stram omkring taljen og bagdelen, mens benene er lige og bliver smallere ved anklen. De lige ben gør at bukserne ikke er alt for tætsiddende.

Boyfriend jeans: Disse jeans har et cut der minder om mom jeans, men hofterne på boyfriend jeans sidder mere løst og er brede omrking benene, hvilket giver bukserne en oversized pasform.

Bootcut: Bootcut bukser er designet til at du kan have et par støvler på under. Derfor er de som regel lige og slanke i formen ved toppen, mens omkredsen af buksebenene er en smule bredere omkring læggen og ned.

Kick flare jeans: I Danmark går disse også under navnet 'kaasebukser'. De har en stram pasform omkring hofter, lår og bagdel, mens bukserne blivere berede og med mere vidde fra knæene og ned.

Skinny/slim fit: De fleste er efterhånden bekendt med skinne jeans. Disse bukser sidder stramt fra bagdelen og hele vejen ned langs benene.

Comfort fit: Er bukser der ofte sidder mere løst og generelt ikke er alt for kropsnært.

Regular fit: Bukser med regular fit er en mellemting mellem slim fit og comfort fit. Det er en super klassisk model - specielt ved jeans.

Straight leg: Denne model har en knæ- og fodvidde der næsten er ens og giver bukserne et mere firkantet look.

Tapered leg: Denne buksemodel komme med en større knævidde end fodvidde.

 

Der findes ikke én rigtig model, så det gælder om at prøve sig frem. De fleste bukser kommer også med forskellige taljemål og det er derfor er det vigtigt at du finder frem til den model der sidder bedst på dig.

Populære VRS-modeller

Buksestørrelser til kvinder

Her finder du vores størrelsesguide, så du kan finde den buksestørrelse, der passer dig. Vær opmærksom på at denne tabel tager udgangspunkt i VRS-brandet.

Når du er på udkig efter bukser, så skal du måle din talje, hoftevidde og benlængde.

 

Sådan måler du dig:

Talje: Mål rundt om overkroppen, der hvor du er smallest. Det er vigtigt, at du sørger for at målet er så korrekt som muligt, så dit tøj ikke strammer.

Hoften: Mål rundt om hoften, hvor hoften er bredest.

Benlængde: Mål din indvendige benlængde – fra skridtet og ned til gulvet.

BUKSESTØRRELSER TIL MÆND

Når du skal finde buksestørrelser til mænd, så måler du på samme måde, som du vil gør, hvis du leder efter buksertil kvinder. Vær opmærksom på at denne tabel tager udgangspunkt i VRS-brandet.

 

Sådan måler du dig:

Livvidde: Mål rundt om din overkrop. Her skal du både måle om navlen og ved buksekanten.

Hoftevidde: Mål rundt om hoften, der hvor din hofte er bredest.

Benlængde: Mål din indvendige benlængde - du skal måle fra skridtet ned til gulvet.

STØRRELSESGUIDE TIL BØRN

Er du i tvivl om hvilken størrelse du skal vælge? Vi hjælper dig i vores størrelsesguide til børn, så du får bestilt den rigtige størrelse hjem.

STØRRELSESGUIDE TIL BABY

Det kan være svært at finde den rigtige tøjstørrelse til de mindste. Derfor hjælper og vejleder vi dig til at finde den rigtige størrelse til baby.