Likør
Likør er en alkoholisk drik med et højt sukkerindhold og en lavere alkoholprocent end mange andre alkoholiske drikke. På Bilka.dk tilbyder vi et bredt sortiment af forskellige slags likør.
Typer af likører
Likør er en spiritus med mange forskellige typer og varianter. De forskellige varianter indebærer blandt andet kaffelikør, anislikør, flødelikør, cognaclikør samt mange andre varianter. Vi kan på vores onlineshop tilbyde en bred vifte af mange forskellige varianter i varierende kvalitet samt pris.
Vi kan blandt mange andre tilbyde Galliano Liquore, som er en italiensk vaniljelikør.
Anvendelse af likører
Der findes utallige forskellige slags likører, og der er hermed god mulighed for alverdens anvendelsesmetoder af produktet. Det er ikke kun til de mange drinks likøren kan bruges, der findes nemlig også likører i form af kirsebærlikør samt mandellikør, hvor anvendelsesmulighederne er nogle helt andre.
Der findes et hav af likør mærker, og vi kan især tilbyde mange likører til anvendelse i diverse drinks. Desuden findes der også en bartender teknik som kaldes "flydende likør ". Denne teknik anvendes ofte af bartendere, der hælder likøren i glasset over bunden af en ske eller gennem et glasrør, for at skabe en regnbueeffekt i glasset.
Fremstilling af likører
Under produktionen af de forskellige likører ses der nogle bestemte krav som skal opfyldes før at produktet kan betegnes som værende likør. I og med, at der findes så mange forskellige typer likører, vil fremstillingsformen på de forskellige typer variere en smule.
Produktionen af nogle likører forgår således, at træ, frugt eller blomster bliver lagt i blød i vand eller alkohol med sukker og andre forskellige ingredienser. Produktion af andre likører forgår således, at de bliver destilleret fra aromatiske eller smagsgivende reagenter.
Ydermere kan det være svært at smage forskellen på likør og spiritus – da man i dag finder mange slags spiritus med tilsat smag. Herudover ligger alkoholprocenten typisk på 15% eller 30% ved en likør, og indeholder hermed en mindre alkoholprocent end de fleste spiritusser. Dog er det muligt at finde likører med en alkoholprocent helt op til de 85%, og det er hermed svært at skelne mellem en likør og en spiritus.
Likørens historie
Produktionen af likør er til at spore flere århundrede tilbage. Produktet stammer fra urtemedicin langt tilbage i tiden. I Italien blev likøren allerede kendt i det 13. århundrede – og har i dag spredt sig til næsten alle lande, hvor produktet desuden fremstilles i dag. Likørens udvikling har været markant, og typisk benyttes produktet i dag sammen med andre ingredienser – eksempelvis bruges produktet sammen med kaffe eller mikses i en drink. Der er mange forskellige måder på det.