Bedste brætspil: Top 10

Hvilke er de mest populære brætspil? Se dem her

FAQ om populære brætspil


Vi har samlet nogle af de bedste brætspil her, så du ved, hvad du skal hive frem fra skabet, når vennerne eller familien kigger forbi. Læs med her, hvor vi præsenterer dig for vores brætspils top 10 med nogle af de mest populære spil, der aldrig går af mode.
 

1. Matador og Monopoly

Der er dømt fuld drama i familien, når far køber rådhuspladsen for snuden af alle, eller lillesøster skovler penge ind på sine huse på Grønningen. Matador er en ægte dansk familieklassiker, som kan spilles af hele familien og som egner sig godt til stort set alle lejligheder og aldersgrupper - Sommerhustur, weekendhygge, bedsteforældre-besøg, you name it!

Matador er i øvrigt den danske version af det internationalt kendte spil Monopoly - de to spil er nærmest identiske - og sjove og familievenlige.

Kort sagt går begge spil ud på at købe og sælge grunde, bygge huse og hoteller, udleje ejendomme og indkræve husleje - alt sammen med så stor indtjening, at du udkonkurrerer dine modspillere og ender som spillets Matador.

Guide til Matador-reglerne

Er du i tvivl om, hvordan man spiller Matador? Få helt styr på reglerne, inden i går i gang med at spille, så I sikrer færrest mulige ueningheder i familien. I guiden her får du desuden eksperternes bedste tips til, hvordan du gør de klogeste investeringer og tager de bedste træk, så du har størst mulig chance for at vinde spillet. 

2. Bezzerwizzer

Bezzerwizzer er uden tvivl en kæmpe quiz-klassiker i de danske hjem. Hvem ved bedst i familien? Det kan i quizze om i Bezzerwizzer. Der findes forskellige versioner at vælge i mellem, så I kan finde et spil, der passer perfekt til jeres familie.

Det er et quizspil, hvor paratviden er afgørende for at vinde, men det er også et taktisk spil, hvilket giver det en ekstra dimension. Vinderen er den spiller/det hold, der kommer først hele vejen rundt om spillepladen.

Prøv Bezzerwizzer familie, hvor alle kan være med eller Timeline-versionen for de historieinteresserede. Du kan også finde 'Året der gik' versioner eller noget helt fjerde. Tjek vores udvalg af Bezzerwizzer spil.
 

3. Partners

Kom først i mål med alle jeres brikker. Det er kort sagt dét, som Partners går ud på. Det er et spil, der egner sig godt til par, venner og familier og så er det simpelt at lære - vi har sågar lavet en lille guide til jer her med Partners spillereglerne.

Spillet er en form for krydsning mellem Ludo og kortspil. Det minder faktisk en del om Ludo både med brikkerne, reglerne og pladen - dog slår man ikke med en terning for at rykke med sine brikker. Man bruger kort.

Man skal være opmærksom på, at Partners kræver 4 spillere - 2 par af 2 personer.  Du kan dog også finde Partners Duo til 2 personer og Partners + til 6 personer.

Få styr på Partners-reglerne

Det er altid en god idé at få styr på reglerne, inden I går igang med at spille - Så undgår I de største uenigheder derhjemme. I denne guide får du en kort opsummering af reglerne til Partners, så du er klar til at spille med vennerne eller familien. 

4. Risk

Hvis du drømmer om at erobre verdensherredømmet, så er Risk et spil for dig. Det verdenskendte brætspil er en gammel klassiker fra 1959, der kort sagt handler om, at du skal erobre samtlige territorier på verdenskortet (spillepladen).

Det er et militærstrategisspil, der kræver at du spiller taktisk - Men med missionskort og terninger som en del af spillet, er det også præget af en vis portion held. Det betyder, at 'nybegyndere' godt kan være med uden nødvendigvis at blive slået ud med det samme. Når det er sagt, er det også et komplekst spil, der lægger op til flere timers underholdning, når først man er igang! 

OBS. Risk er et spil I skal finde frem, hvis I har god tid til at fordybe jer. Det kan nemlig tage ret lang tid at spille. Du kan snildt regne med at sætte 2 timer af til det, og ofte endnu mere - helt op til 8 timer er ikke utænkeligt. Men det kommer selvfølgelig an på både lysten, niveauet og ambitionerne blandt jer spillere.

 

5. Backgammon 

Et af de ældste brætspil i verden er Backgammon. Det er et spil, som næsten alle kender til, så det er oplagt at hive frem hvad enten der er tale om en date, en sommerhustur eller noget helt tredje. Backgammon er et strategispil, der kan spilles af 2 personer, og som i al sin enkelthed går ud på, at få alle sine brikker 'hjem', før sin modspiller. Spillepladen er lavet som en praktisk 'kuffert' eller pakke, som er let at pakke sammen og tage med på tur. Og så kan det også spilles relativt hurtigt - så 20 minutters tid, alt afhængig af niveau hos spillerne, naturligvis.

 

6. Coco Crazy

Coco Crazy er en kæmpe familiefavorit og henvender sig i høj grad til børnefamilien. Det er et spil, der går ud på at finde alle aberne, der gemmer sig i kokosnødderne. Man spiller med en terning, som bestemmer, hvad man må gøre, når det bliver ens tur. 

I kan være 2-8 spillere, og det er et spil, der ikke kræver alverdens tid - hverken at spille eller forstå. Til gengæld er underholdningsværdien høj! Så høj at spillet blev kåret til Årets Familiespil 2022.

 

7. Skak

"Skakmat!". Klassikeren over dem alle, må næsten være skak. Et spil, der er højt elsket af store og små verden over. Der konkurreres i skak både på verdensplan, i folkeskoler og hjemme i stuerne, og det er så udbredt og spilles af folk med så varieret et niveau, at det er meget svært at sætte ord på, hvor lang tid et spil skak egentlig tager. Det kan i princippet tage alt fra 10 minutter til flere timer. Uanset hvad, er det et lærerigt spil, der udvikler kompetencer som tålmodighed, koncentration og strategisk tænkning.

Du finder et hav af forskellige brætspil på markedet alt efter om du ønsker et spil, der er let at transportere, et spil med magnetbrikker, der ikke vælter så nemt, hvis I er på farten, en elektronisk version, hvor du kan spille mod en computer eller det smukke, klassiske træbræt. Hvilket skakspil passer til dig? Find det her på Bilka.dk.

 

8. Ticket to Ride

Et togeventyr for hele familien! Dét er, hvad du kan forvente at Ticket to Ride. Spillet går ud på at bygge jernbaner - og de længeste af dem! I kan komme verden rundt med de forskellige versioner, ligesom der findes mere børnevenlige udgaver. Strategispillet tager typisk en times tid at spille, når først reglerne er på plads, mens nogle af versionerne kan klares på ned til 20 minutter.
 

Køb nu

Ticket to Ride

9. Sequence

Det er ikke uden grund, at Sequence er blevet en kæmpe favorit, når der er dømt 'spilaften' i familien. Spillet kombinerer nemlig det bedste fra kortspil og brætspil i ét underholdende spil for hele familien. Det er både strategi og held, der afgør om du kan slutte spillet som vinder eller taber. Derfor er det også sjovt for alle aldre. Du finder flere versioner - både for de mindste, i en rejseversion mm. Desuden kan det spilles af 2-12 spillere, hvilket gør det super fleksibelt og passende til alverdens lejligheder.

Sequence regler

Hvor mange kort skal hver spiller have i Sequence? Og hvad er det nu helt præcist, at de enkelte kort betyder? Få styr på Sequence-reglerne, inden I sætter gang i spillet. 

10. Hint

Listen slutter af med en selskabsfavorit, der er svær at slå: Hint. Uanset om det er vennegruppen eller familien, der skal have et godt grin, så er Hint et oplagt bud på et spil, der får smilet frem hos de fleste. Og så er der mulighed for, at alle kan brillere - eller falde igennem - når der skal både tales, synges, tegnes, mimes og nynnes. Hint skal spilles i hold, og det kræver derfor, at I er minimum 4 personer. Find spillet i forskellige versioner til store og små her på Bilka.dk.

HINT

Spilleglæde for hele familien

Se alle vores brætspil her. Blandt det store udvalg finder du med garanti et brætspil, som du kan snuppe med på skiferien, i sommerhuset eller spille derhjemme med familien i weekenden.