Installation af robotplæneklipper

Få hjælp til opsætning af robotplæneklipper og nedgravning af afgrænsningskabel

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til installation af robotplæneklipper

 

Når du har købt den robotplæneklipper, du mener bedst opylder dine behov og passer godt til din græsplæne, så er det tid til at sikre, at den kommer godt i gang med at slå græsset for dig. Det første skridt på vejen er at opsætte robotten og ligge et afgrænsningskabel ud.

Placering af ladestation til robotplæneklipper

Start med at placere ladestationen, som er udgangspunktet for din robotplæneklipper. Ladestationen skal placeres optimalt i forhold til strømforsyning, så robotplæneklipperen kan få strøm.

Afhængigt af den robotplæneklipper du har købt, kan der også være andre forbehold, du skal tage, når du placerer basen. Eksempelvis kan det være en god idé at dække ladestationen til med en garage til din robotplæneklipper, som kan holde den sikker og tør i regnvejr.

 

Opsætning af robotplæneklipper

De fleste robotplæneklippere leveres med en standardindstilling, så du blot skal tilslutte maskinen, lade den op, og så kører den. Inden du slipper robotplæneklipperen løs i haven, er det dog vigtigt at få angivet hvilket område, du ønsker at plæneklipperen skal klippe.

Ellers risikerer du, at plæneklipperen ødelægger blomsterne i dit blomsterbed eller at robotten falder ned af trapper eller lignende. Du angiver området ved at placere eller nedgrave et afgrænsningskabel til robotplæneklipperen.

Nedgravning af afgrænsningskabel til robotplæneklipper

Inden du lægger afgrænsningskablet ud, er det først og fremmest en god ide at gennemgå din have for steder, der kan give problemer for robotplæneklipperen. Disse steder bør omkranses af kablet, så du undgår, at robotplæneklipperen forvolder skade eller kommer galt af sted. 

Nogle forhindringer kan robotplæneklipperens sensorer selv finde, så dem behøver du ikke lægge afgrænsningskabel omkring. Det er eksempelvis:

 

Andre forhindringer bør afskærmes af afgrænsningskablet for at undgå, at robotplæneklipperen kommer til at ødelægge noget eller måske selv bliver ødelagt. Det er eksempelvis:

  • Blomsterbede
  • Havedamme
  • Unge træer.

 

 

Nedlægning af kabel til robotplæneklipper

Afgrænsningskablet skal lægges som en ubrudt kæde rundt langs kanten af haven og rundt om de forhindringer, som robotplæneklipperen skal undgå. Kablet kan placeres på to måder. Det kan enten:

  1. Lægges direkte på jorden og fastgøres med specielle pløkker, der sikrer at kablet bliver liggende.
  2. Graves ned i jorden, så kablet ikke kommer i vejen.


Hvis du vælger at lægge kablet direkte på jorden, vil det med tiden blive skjult af græsset og komme til at ligge helt tæt langs overfladen. På den måde undgår du, at afgrænsningskablet bliver synligt. Du skal dog være opmærksom på at sætte kablet godt fast, så folk ikke kan falde over det.

Hvis du derimod vælger at grave kablet ned, sørger du for, at kablet ikke kommer i vejen, og du undgår derfor, at nogen kommer til at snuble over det. Samtidig beskytter det kablet bedre mod vind og vejr. Det tager dog længere tid at grave det ned end at lægge kablet på jorden.

 

Er der forskel på afgrænsningskabel?

Den største forskel på afgrænsningskabler er tykkelsen. De mest almindelige tykkelser er 2,45 og 2,7 mm. Det bedste du kan gøre er at følge producentens anvisninger for valg af afgrænsningskabel samt tykkelse. Så sikrer du dig nemlig, at det passer til din robotplæneklipper.

Sådan installerer du Worx Landroid robotplæneklippere

Har du fået en Worx Landroid robotplæneklipper? Så hjælper vi dig med at installere den og gøre din have klar til din nye bedste ven. I guiden kan du bl.a. se en installationsguide, så du kan se og følge med i, hvordan du installerer din robotplæneklipper.

Hvordan indstiller man robotplæneklipperen?

Hvis du ønsker, at robotplæneklipperen skal køre på bestemte tidspunkter af dagen, kan du selv indstille dette på robotplæneklippernes brugerflade. Det er forskelligt fra producent til producent, hvordan du gør. Læs derfor vejledningen for at gøre det korrekt.

Fælles for langt langt de fleste typer af robotplæneklippere er, at du kan bestemme, at den eksempelvis skal køre mellem kl. 8 og kl. 16, hvis det passer med, at I alligevel ikke er hjemme. På den måde kommer I ikke i vejen for hinanden.

 

Køb din nye robotplæneklipper på Bilka.dk

Har du fundet ud af, hvordan sådan en smart robotplæneklipper installeres? Så kan du på Bilka.dk udforske vores store sortiment af robotplæneklippere for at finde ud af, hvilken plæneklipper der passer bedst til dig.

Er du derimod stadig i de indledende stadier med at finde ud af, hvilken robotplæneklipper du skal vælge, giver vi dig også et par gode råd med på vejen.