Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

Få gode råd til at vælge den rigtige model der passer til dine behov og græsplæne

Første gang du, skal købe en robotplæneklipper, kan det være rigtig svært at finde ud af, hvad du skal gå efter. Der findes mange forskellige modeller, og der er relativt stor forskel på prisen. Så hvad skal man kigge efter?

Hvor stor er din græsplæne?

Det er det første spørgsmål, du skal stille, når du vælger robotplæneklipper. Har du en stor have, nytter det ikke at vælge en robot med en lille klippebredde. Så bliver plæneklipperen aldrig færdig, og det vil slide på maskinen. 

Har du til gengæld en lille græsplæne, kan du med sindsro vælge en lille model. De er specielt udviklet til mindre plæner. Med en lille klippebredde kan maskinen lettere manøvrere rundt på et lille areal. Dermed bliver plæneklipningen mere præcis.

Har du brug for en robot med Wi-Fi?

Nogle robotplæneklippere kan styres med fx din smartphone. Dermed kan du let indstille robotplæneklipperen, mens du er på farten - eller mens du ligger på en liggestol i haven og slapper af. Så kan det være meget praktisk, at man kan få robotplæneklipperen til at indstille plæneklipningen.

Har du behov for zone-klipning?

Måske spørger du dig selv, hvad i alverden zone-klipning betyder? Det er relevant for dig, der har en græsplæne, der er delt ind i forskellige zoner. Det kan fx være, at du har nogle bede, en hæk eller en sti, der delvist adskiller forskellige dele af græsplænen.

I sådanne tilfælde er det relevant at vælge en robotplæneklipper, der kan indstilles til at klippe flere zoner uafhængigt af hinanden. Det eneste krav er, at der er er en lille passage med græs mellem zonerne, som robotplæneklipperen kan køre ad, når den kører fra én zone til en anden.

Hvilket mærke er det bedste?

Der findes flere forskellige producenter af robotplæneklippere. Her på Bilka.dk finder du bl.a. Worx og Robomow. Der er fordele og ulemper ved maskinerne fra de forskellige producenter, så det kan godt betale sig at læse mere om de forskellige mærker, inden du træffer din beslutning. 

Robomows robotplæneklippere

Robomows robotplæneklippere har en større klippebredde sammenlignet med øvrige producenters. På en Robomow MS 1000 er klippebredden 56 cm, mens den på Worx Landroid MII1000 er 18 cm. Dermed er Robomow hurtigere færdig med at klippe græsset end fx Worx. Derudover har Robomow en særlig kantklipningsteknologi, der sikrer en flot afslutning på plæneklipningen.

Worx robotplæneklippere

Med Worx robotplæneklippere får du en relativt billig maskine, der er velegnet til at klippe græsset også på snørklede græsplæner med smalle passager. Det er den veludviklede AIA teknologi, der gør det muligt for robotten at finde rundt.

Derudover er Worx Landroid udstyret med en særdeles overskuelig brugerflade, der gør det rigtig nemt at komme i gang med at bruge robotplæneklipperen. Det kan være en stor fordel, hvis du ikke er specielt teknikinteresseret.