Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Få gode råd til at vælge den bedste robotplæneklipper, der passer til dine behov

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Første gang du skal købe en robotplæneklipper, kan det være rigtig svært at finde ud af, hvad du skal gå efter. Der findes mange forskellige modeller, der har hver deres kvaliteter. Så hvad skal du kigge efter, når du skal finde din nye havehjælper?

Sådan vælger du den bedste robotplæneklipper

Når du skal vælge en robotplæneklipper, er det vigtigt, at du overvejer dine behov. På den måde kan du bedre vælge den robotplæneklipper, der passer til dine behov og din have. Vi anbefaler, at du gør dig følgende overvejelser:

  • Hvor stor er din græsplæne?
  • Har du brug for en robotplæneklipper med WiFi?
  • Har du brug for zone-klipning?
  • Hvilket mærke skal robotplæneklipperen være?
  • Hvad skal robotplæneklipperens støjniveau være?


 

Hvor stor er din græsplæne?

Det første du skal overveje for at finde den bedste robotplæneklipper er, hvor stor din græsplæne er. Din græsplænes størrelse har nemlig stor betydning for valget af plæneklipper.

Robotplæneklippere har forskellig klippekapacitet, og der er derfor forskel på, hvor store arealer de kan klippe. Derfor er din græsplænes areal en vigtig faktor for, hvilken robotplæneklipper der kan være den bedste for dig.

 

Robotplæneklipper til lille have

Har du en lille græsplæne, kan du med fordel vælge en lille model. De er specielt udviklet til mindre plæner. Med en lille klippebredde kan maskinen lettere manøvrere rundt på et lille areal. Dermed bliver plæneklipningen mere præcis.

Det er også en fordel at vælge en mindre og kompakt robotplæneklipper, hvis du har en have med forskellige bede og forhindringer for maskinen. Den lette manøvrering kan gøre det nemmere for robotplæneklipperen at udføre sit arbejde.

 

Robotplæneklipper til stor have

Har du en stor have, kan det være en fordel at vælge en robotplæneklipper med en større klippebredde og -kapacitet, så maskinen bedre kan klippe det store areal. Det betyder dog ikke, at du ikke kan vælge en robotplæneklipper med en mindre klippebredde- og kapacitet.

Hvis du har et stort, fladt areal uden forhindringer, er det en fordel at vælge en større robotplæneklipper. Du kan dog sagtens vælge en mindre model, hvis du fx har mange bede og kroge, hvor det kræver en mindre plæneklipper.

 

 

Har du brug for en robotplæneklipper med Wi-Fi?

Nogle robotplæneklippere kan fjernstyres via en app. Dermed kan du let indstille robotplæneklipperen, mens du er på farten - eller mens du ligger på en liggestol i haven og slapper af.

Det kan være meget praktisk, at du kan få robotplæneklipperen til at indstille plæneklipningen, hvis du fx har inviteret gæster til en hyggelig sommerdag i haven. Ofte kan du i appen også holde øje med, hvor plæneklipperen er, og om den er på afveje, selvom du ikke er hjemme.

 

 

Har du behov for zone-klipning?

Måske spørger du dig selv, hvad i alverden zone-klipning betyder? Det er relevant for dig, der har en græsplæne, der er inddelt i forskellige zoner. Det kan fx være, at du har nogle bede, en hæk eller en sti, der delvist adskiller forskellige dele af græsplænen.

I sådanne tilfælde er det relevant at vælge en robotplæneklipper, der kan indstilles til at klippe flere zoner uafhængigt af hinanden. Det eneste krav er, at der er en lille passage med græs mellem zonerne, som robotplæneklipperen kan køre ad, når den kører fra én zone til en anden.

Garager til robotplæneklippere

For at passe ekstra godt på din nye haveven, er det en god idé at købe en garage eller et lille hus til din robotplæneklipper. Garagen beskytter din robotplæneklipper for vind og vejr, så den forhåbentlig kan holde i mange år.

Hvilket mærke skal robotplæneklipperen være?

Der findes flere forskellige producenter af robotplæneklippere. Her på Bilka.dk finder du bl.a robotplæneklippere fra AL-KOWorx og Grouw, der er nogle eksempler på producenter.

Det kan godt betale sig at læse mere om de forskellige mærker, inden du træffer din beslutning, for der er forskel på både modeller og producenter. 

 

Robotplæneklippere fra AL-KO

Med en Robolinho fra AL-KO får du en maskine, der er produceret med fokus på at gøre havearbejdet mindre besværligt. Flere af AL-KO's robotplæneklippere kan kobles til Wi-Fi og styres via en app, hvilket gør det nemt at betjene og overvåge din plæneklipper.

En integreret sensorteknologi hjælper robotplæneklipperen med at registrere forhindringer på græsplænen, så den kan køre udenom. Hvis plæneklipperen er ved at løbe tør for strøm, kører den selv hen til ladestationen for at blive klar til at slå græsset igen.

 

Robotplæneklippere fra Worx

Med en Worx robotplæneklippere får du en god maskine, der er velegnet til at klippe græsset - også på snørklede græsplæner med smalle passager. Det er den veludviklede AIA teknologi, der gør det muligt for robotten at finde rundt.

Derudover er Worx Landroid udstyret med en særdeles overskuelig brugerflade, der gør det rigtig nemt at komme i gang med at bruge robotplæneklipperen. Det kan være en stor fordel, hvis du ikke er specielt teknikinteresseret.

 

Robotplæneklippere fra Grouw

Robotplæneklippere fra Grouw egner sig til kuperet terræn, da de selv tilpasser sig terrænet. Samtidig registrererer robotplæneklipperen også, når den rammer ind i noget og skifter derfor retning.

Robotplæneklippere fra Grouw registrerer selv, hvis de mangler strøm eller det begynder at regne, og det er også en plæneklipper med et relativt lavt støjniveau.

 

Robotplæneklippere fra Gardena

Med en robotplæneklipper fra Gardena får du en plæneklipper, hvor princippet er at klippe plænen kontinuerligt, så din plæne altid er nyklippet. Robotplæneklipperen finder selv ud af, hvor ofte din græsplæne har brug for en trimning.

Robotplæneklipperen kan bruges i alt slags vejr. En frostsensor fortæller fx maskinen, hvis jorden er frossen og programmet skal afbrydes. Gardena tilbyder robotplæneklippere, der passer til ethvert terræn og areal, så der er helt sikkert en robotplæneklipper, der passer til dine behov.

Populære mærker

Husk at overveje støjniveauet!

Det kan måske virke ubetydeligt, men det er faktisk også vigtigt at overveje robotplæneklipperens støjniveau. Hvis du befinder dig meget ud i din have, kan det være en fordel at vælge en plæneklipper med et mindre støjniveau for at mindske gener fra maskinen.

Hvis din robotplæneklipper blot skal køre, når du er på arbejde eller ude af huset, er det måske mindre vigtigt med en plæneklipper, der har et lavt støjniveau. Det er meget individuelt og kommer helt an på, hvad du foretrækker - husk bare at tænke på både din husstand og dine naboer.

 

Køb den bedste robotplæneklipper for dig på Bilka.dk

Forhåbentlig har du nu fundet ud af, hvilken robotplæneklipper der passer perfekt til dine behov. Hvis du stadig er i tvivl, kan du læse meget mere om de enkelte modeller under produktets specifikationer, så du kan få informationer om den specifikke model.

På Bilka.dk har vi et stort udvalg af robotplæneklippere, der passer til enhver have. Du finder bl.a. også garager til plæneklippere og afgrænsningskabler, så du kan blive klar til at modtage din nye haveven. Så kan du nemlig skabe de bedste betingelser for din robotplæneklipper.