Spirebakker

Hjælp dine spirer med at vokse med en spirekasse. På Bilka.dk finder du en alsidig samling af diverse spirebakker og -kasser, så du kan hjælpe dine pryd- og nytteplanter til at få en god start på plantevæksten. Find spirekassen for dig lige her på siden.

Gode råd til forspiring

Du kan hjælpe dine krydderurter, dahliaer eller kartofler godt på vej med forspiring. Hvis du aldrig har prøvet det før, kan du i denne guide blive klogere på, hvordan du forspirer. På den måde får dine planter en god start.

Køkkenhave for begyndere

Hvis du vil give din køkkenhave den bedste start, kan det være en god idé at give dig i kast med forspiring. Hvis du ikke kender til forspiring, så frygt ikke! Vi har lavet en guide, der hjælper dig godt på vej med forspiring af dine planter.

Kom godt fra start med en spirekasse

Nyder du at dyrke dine egne planter derhjemme, for eksempel dine egne grøntsager, krydderurter eller en anden nytte- eller prydplante? Udover at du naturligvis har brug for de rette plantefrø, er det essentielt, at du sørger for at give dine planter de optimale vækstbetingelser. Og netop her er en spirekasse/spirebakke en super smart løsning.

Spirekasser og -bakker er en ganske enkel men bestemt også effektiv metode til at dyrke dine egne spirer. Spirekassen er normalvis designet med huller i bunden, så eventuel overskydende vand kan løbe ud. Med en underbakke til at samle vandet op undgår du, at det løber ud over det hele. Ligeledes kan du hælde vand direkte i underbakken, så plantejorden selv absorberer væsken op fra bunden af.  

  

Sådan får du mest muligt ud af din spirebakke

Selvom en spirebakke/-kasse er en ret så effektiv løsning, er det dog stadig vigtigt, at du er opmærksom på dine spirer - både i forhold til når de trænger til vand eller sollys, og når tiden eventuelt er inde til at omplante. Derudover kan der nogle gange også være behov for en smule gødning, så du kan hjælpe spirerne med at trives bedst muligt. Der findes mange gode tips derude til at sikre et godt resultat. Her giver vi dig nogle af dem:

  • Det er en god idé at først opbløde frøene i vand og derefter skylle dem rene 

  • Spirer trives bedst i let fugtig jord 

  • Vand gerne et par gange om ugen, eller når der er behov for det 

  • Frøerne bør være dækket af et tyndt lag plantemuld 

  • Sørg så vidt muligt at fordele frøene jævn i spirekassen 

  • Du bør placere spirekassen ved stuetemperatur og med indirekte lys

Med en spirekasse og lidt kærlig pleje har du gode chancer for at skabe gode vækstresultater.