Sådan laver du svineslag på grillen

Server svineslaget med lækkert fyld af svesker og purløgssmør

På denne side finder du en opskrift på svineslag, lavet med fyld af bl.a. svesker og serveret sammen med pusløgssmør. Opskriften er fra Char-Broil og perfekt til dig der leder efter en god ret du kan servere for familie eller venner.

 

Det skal du bruge

1 stor, flad svineslag uden ribben (cirka 2,7kg)

 

Til fyldet

200g svesker

6cl Jack Daniel's Honey

2 spsk. ahornsirup

6cl lys soyasauce

Havsalt

Peber

1 spsk. fennikelfrø

1 spsk. kommen

 

Til purløgssmør

250g smør

3 bundt purløg

Havsalt

Lyst, grillet brød (eks. foccacia eller ciabatta)

 

Sådan gør du

Sværene på svineslaget ridses på kryds og tværs, i fine ter.

Giv hele slaget et sommerfuglesnit, så du forstørrer arealet og får et tyndere kødlag.

Hak herefter sveskerne i små stykker, rist kommen og fennikel og rør alle ingredienserne til fyldet sammen.

Pensl herefter kødsiden på dit svineslag, med blandingen og rul stegen sammen som en snegl. Bind slaget sammen med brandsikker kødsnor og læg den på en forvarmet grill.

Svineslaget skal grilles ved 130 grader, under låg i cirka 8 timer. Svineslaget skal have en kernetemepratur på ca. 70 grader.

Herefter tempererer du smøret, hakker puløg groft og forarbejder blandingen med lidt havsalt i en morter.

Grill brødet og pus smøren på.

Herefter serveres det hele.

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.