Hyggelig picnic på stranden
Hyggelig picnic på stranden

Strandfest

Strandfester er sommerens bedste fester. Vi giver opskriften på grillede krebs, hjemmelavet dressing og hotdogs med krebs, der passer perfekt til en strandfest. Få også ideer til strandspil, hvilken vin du skal servere, og hvad du skal huske at pakke til en strandfest.

Tips til strandfesten

Naturlig bordpynt

Tag en tom konservesdåse med og pluk en buket blomster på vejen til stranden – så er ’bordpynten’ klaret.

Lys stranden op

Tag en kurvfuld rengjorte syltetøjsglas med og sæt fyrfadslys i dem, når mørket falder på for stemningsfuld hygge. I kan også tage fakler med eller lave et bål, som selvfølgelig skal slukkes forsvarligt efterfølgende.

Kryds & bolle

Vær kreativ og lav jeres egne strandspil. Med en rest maling eller en god tusch og ni sten kan du hurtigt lave et kryds-og-bollespil, der er perfekt til stranden.

Opskrifter på strand mad

Opskrift på kogte krebs

Kogte krebs smager fantastisk og kan forberedes hjemmefra, så du nemt kan dække op til krebsegilde på stranden.

(Til 4 personer)

6 liter vand
1 dl salt
½ dl sukker
10 hele peberkorn
5 dildskærme
2 kg levende krebs

Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt salt, sukker, peberkorn og dildskærme. Kom halvdelen af de levende krebs i det spilkogende vand én efter én hurtigt efter hinanden, så vandet bliver ved med at koge. Så dør krebsene nemlig, så snart de rammer vandet. Kog ca. 3-4 minutter og tag dem op af vandet. Gentag processen med de resterende krebs. Tag til sidst gryden af varmen og kom alle krebs ned i gryden. Lad dem trække i vandet, indtil I skal afsted til stranden – gerne et par timer som minimum. Tag krebsene op umiddelbart før afgang og pak dem i en køletaske. 

Server med friske både af citron, kviste af dild og god mayonnaise.

Opskrift på krebsedogs

Strand og skaldyr er det perfekte match. Forbered en delikat skaldyrssalat hjemmefra (eller køb den færdig), køb nogle gode flûtes eller pølsebrød og server de lækreste, frisklavede ’krebsedogs’ på stranden i papbakker med avispapir.

4 pølsebrød eller flûtes
320 g krebsehaler, pillet
6 spsk Thousand Island-dressing
En god håndfuld brøndkarse
1 citron, skåret i både
Salt og peber
Evt. et drys sød paprika ved servering

Vend krebsehalerne med Thousand Island-dressing og smag til med salt og peber. Skær brødene halvt igennem og fyld dem med krebsehalesalaten. Top med brøndkarse og evt. sød paprika. Server med citronbåde ved siden af.

Thousand Island-dressing

Thousand Island-dressing er en klassiker – og med få ingredienser kan du lave den selv.

½ fed hvidløg, knust
200 g mayonnaise
2 spsk ml tomato puree
2 spsk ketchup
1 ½ spsk rødløg, finthakket
2 spsk cornichons, finthakket 
Et par dråber Tabasco-sauce 
Citronsaft af en ½ citron
Salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber. Opbevar dressingen på køl i en lufttæt beholder.

 

Vinen til skaldyr

Skaldyr har en vis sødme, og det er derfor en god idé, at vinen, du serverer til, også har nogen sødme i sig. Her er en guide til, hvilke hvidvine og mousserende vine, der gør sig godt til populære skaldyr.

Jomfruhummer
Oversøisk Chardonnay, Pinot Gris Grand Cru fra Alsace eller Champagne/Cava demi sec

Hummer
Chablis eller Champagne/Cava demi sec 

Kammuslinger og tigerrejer
Oversøisk Viognier eller Chardonnay 

Blåmuslinger
Vinho Verde, Albarino eller Cava Brut 

Østers
Albarino, Sancerre eller Fino sherry

Find hele vores online udvalg af smagfulde vine til maden her.
 

Grillede snacks

Med en engangsgrill, en pose marshmallows og en pakke Mariekiks er det nemt at trylle en lækker dessert frem på stranden. I kan også tage jordbær dyppet i chokolade med hjemmefra som simple sommerlækkerier.

Salat på glas

Tag blandede salater med i små sylteglas med patentlåg. Det er både praktisk og dekorativt. Vent dog med at blande dressing i salaterne, til I skal spise, så salaten forbliver sprød. Tag dressingen, for eksempel hjemmelavet Thousand Island, med i et separat glas.

Beachparty invitation

Rykker du festen til stranden og holder et beachparty? Så gennemfør temaet med invitation helt i tråd med strandfest temaet. Find skabelonen til invitationen her.

Inspiration til strandfesten

Gå på opdagelse i din lokale Bilka og find en masse inspiration, pynt og lækkerier til festen på stranden, eller til festen hjemme i haven med strandtema