Hvilket sportsur skal jeg vælge?

Bliv klogere på, hvilket sportsur der er det bedste valg for dig

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om sportsure


Sportsure og smartwatches er blevet mere og mere populære – og med god grund. De er praktiske og smarte til at holde øje med dit aktivitetsniveau i løbet af dagen. Og så er et sportsur den perfekte måde at tracke din træning på. Og så er de endda også elegante i deres design. Men hvilket sportsur er egentlig bedst for lige netop dig? 

Sportsure og løbeure

På Bilka.dk finder du et godt udvalg af sportsure og løbeure. Med et sportsur er det nemt at tracke din træning og holde øje med dit aktivitetsniveau i løbet af dagen.

Hvad skal du bruge sportsuret til?

Går du op i at løbe langt eller hurtigt? Vil du have mulighed for at holde øje med din puls i løbet af træningen? Eller kan du bare godt lide at holde øje med antallet af skridt, du tager i løbet af en dag? Der er mange forskellige måder at benytte et sportsur på. Og uanset om du først for nylig er begyndt at være mere aktiv, eller om du dyrker sport på højt niveau, kan du få glæde af et sportsur. 

For at få den bedste oplevelse, bør du først og fremmest overveje, hvad du forventer, at dit ur kan hjælpe dig med. Det kan være faktorer såsom: 

  • Pulsmåling, enten direkte i uret eller via et pulsbælte 
  • Mulighed for at benytte sportsprofiler 
  • Indbygget GPS 
  • Adgang til en musikafspiller 
  • Mulighed for at tilkoble din mobiltelefon 
  • Mulighed for at holde øje med din søvn 
     

Når du har gjort dig disse overvejelser, er du meget bedre rustet til at vælge det rette sportsur.
 

Tag udgangspunkt i din foretrukne aktivitet 

Nogle sportsure er udviklet til at favne bredt, mens andre er specialiserede til specifikke former for aktivitet. Et løbeur er eksempelvis helt ideelt til dig, der går op i løb. Med et løbeur får du mulighed for at holde øje med blandt andet hastighed, distance og tid. På den måde kan du også følge med i dine træningsfremskridt. 

Er du svømmer, kan det derimod være bedre med et sportsur, der er god til at holde øje med din puls. Du kan endda finde modeller, der kan holde øje med din distance i vandet i forbindelse med din hastighed og antal svømmetag.  

Nogle ure er mere universelle – det vil sige, at de ofte har forskellige sportsprofiler at vælge imellem. Dyrker du flere typer sport, eller vil du gerne have fokus på mere end blot sportsudøvelsen, kan et mere alsidigt sportsur være et godt valg. Du får altså lidt flere muligheder og frihed til at vælge, hvordan netop dit ur skal bruges. 
 

Sportsure og tilbehør

Hold øje med din sundhed med et sportsur

Det er ikke kun dit aktivitetsniveau, som det rette sportsur eller smartwatch kan holde øje med. Mange sportsure kommer nemlig også med andre funktioner til at følge med i din generelle sundhed. 

Du kan eksempelvis få ure, der tracker din søvn. På den måde kan du nemt følge med i, hvor længe du sover, og hvor mange gange du eventuelt vågner om natten. Nogle sportsure kan også minde dig om at bevæge dig, hvis du har siddet stille for længe. Det kan fungere som en god måde at huske små aktive pauser i hverdagen.
 

Vælg et ur, der passer til dit budget 

Endelig er det vigtigt at bemærke, at der findes et hav af sportsure – og de findes i alle prisklasser. Som udgangspunkt kan du regne med, at jo flere egenskaber, du vil have med, jo mere stiger prisen. Men hvis du eksempelvis får glæde af de ekstra apps, er det ofte godt givet ud. Lever uret nemlig ikke op til det, du havde forventet, kan du risikere, at du slet ikke får det brugt.
 

Find sportsure til store og små 

Der er mange voksne, der er glade for at benytte et sportsur. Men faktisk kan familiens mindste også få glæde af et ur, der holder øje med aktivitetsniveauet. Praktiske aktivitetsure til børn er udviklet, så det kan blive sjovere for bøn at holde sig aktive. Blandt andet kan du vælge modeller, der lader dig belønne dit barn for at klare dagens aktive opgaver.