Det skal du have fokus på for at have et godt indeklima

Læs hvordan du får et sundere indeklima i hjemmet

I en travl hverdag er det ikke altid, at vi skænker det en tanke, men der er 7 vigtige faktorer, der påvirker vores indeklima i en negativ retning:

 1. Fugt i boligen – fra bad, madlavning og fra alle hjemmets beboere
 2. Stoffer som bliver afgivet fra vores kæledyr
 3. Forurening fra luften uden for boligen - fra f.eks. biler
 4. Rygning og os fra f.eks. brændeovnen
 5. Stoffer fra hjemmets byggematerialer
 6. Forurening fra grunden under boligen
 7. Kemi fra elektronik, legetøj, rengøringsmidler og møbler

Fugt fra vasketøj og vådt overtøj påvirker dit indeklima

Et fugtigt miljø er grobund for skimmelsvamp, og kan fremkalde anfald hos personer med astma. Det er derfor vigtigt at fjerne overskydende fugt fra hjemmet. Her kan en mobil affugter fra f.eks. Wood's være en god løsning. Hænger du vasketøj op indenfor, er det særligt vigtigt at have fokus på fugten.

Med en affugter løser du dette problem. Du skal blot indstille den til at starte, når fugtigheden i hjemmet når et bestemt niveau. Man anbefaler at holde luftfugtigheden på omkring 50%. Er du i tvivl om fugtniveauet i dit indemiljø, kan du nemt måle det med f.eks. Wood's hygrometer.

Bilka.dk's Wood’s affugter sortiment består af et stort udvalg maskiner, som passer til alles behov. Et lille badeværelse på f.eks. 3 m2 placeret centralt i en lejlighed af ældre dato, er ofte svær at lufte ud. Her er sikkert ofte fugtigt, fordi der tit hænger et par våde håndklæder. Her kan en MD10 eller MRD-10 være en god investering. Affugteren sørger for at dit lille hyggelige badeværelse hurtigt bliver tørt - også håndklæderne.

Bor du 50 meter fra en stærkt trafikeret vej?

I så fald så kan du være sikker på, at forurening fra bilerne også er i din bolig. Forurening fra biler indeholder særligt skadelige partikler, som kan påvirke din sundhed. Ja, i så alvorlig grad, at tusinde mennesker dør hvert år i Danmark pga. luftforurening.

Skyhøje partikelkoncentrationer fra biler er målt i boliger tæt på trafikerede veje. Man kan ikke undgå at tænke på, at de fleste af os går og indånder den farlige luft hver eneste dag. Netop derfor har Wood’s produceret deres kompakte hybridmaskiner, AD20 & AD30, som både kan luftrense og affugte. Begge modeller er udstyret med  Wood's patenterede Active ION HEPA filter, som fjerner partikler helt ned til 0,0003 mm (0,3 micrometer). 

Det betyder, at du undgår luftforurening fra biler, pollen, allergener fra husdyr, mados og meget mere.  Alt dette uden at du behøver at røre en finger. For AD20 og AD30 tænder automatisk når de registrerer den mindste smule forurening af indeklimaet. Du kan altså sidde tilbage med god samvittighed, for du ved at luftrenseren sørger for, at du og din familie indånder sund og ren luft.

4 gode og simple vaner til et sundt indeklima

Vi ønsker alle et sundt indeklima, ikke kun for os selv, men også for vores børn. Et godt indeklima er nemlig en vigtig faktor for hele familiens trivsel og helbred. Det er særligt vigtigt at have fokus på et sundt indeklima, hvis familien er ramt af astma eller allergi, da et sundt indeklima er med til at afhjælpe sygdomsanfald.

Det er faktisk ret nemt at opnå et bedre indeklima. På Bilka.dk finder du forskellige mobile enheder, som kan afhjælpe forbigående udfordringer og hjælper dig godt på vej med at skabe et sundere indeklima. Det kræver ikke andet end at indføre nogle få gode vaner i hverdagen, der kan gøre en verden til forskel for dit indeklima. I det følgende kommer vi med 4 konkrete vaner, der er godt for indeklimaet i hjemmet:

 1. Udluft mindst 2 gange á 5 min per gang hver dag.
 2. Rengør hyppigt – farlig kemi kan binde sig til støv.
 3. Sov ikke med tændt elektronik, som er indkapslet i et plastkabinet. Der udskilles kemikalier i luften fra de blødgørende kemikalier i plastikken, når den opvarmes.
 4. Køb ikke ting af materiale som har en ubehagelig lugt – kan indeholde farlig kemi.