Montering af rullegardiner

Overvejer du rullegardiner til boligen? Og har du brug for hjælp til montering? Så har vi samlet en guide til dig

FAQ rullegardiner: Opsummering

 

Rullegardiner til vinduerne i hjemmet er en klassisk og tidsløs gardinløsning til solafskærmning i boligen. Med deres diskrete stilrene udtryk, vil de tage sig godt ud i ethvert hjem, hvad enten du bor i nybyg eller i en ældre bolig. I denne guide kan du blive klog på, hvad rullegardiner er, samt hvordan du opmåler, tilpasser og monterer rullegardiner. 

 

Hvad er rullegardiner?

Rullegardiner er et alsidigt gardinvalg. En enkel og praktisk løsning, som passer rigtig godt ind i diverse af hjemmets rum.

Rullegardiner findes også i en mørklægningudgave, så du nemmere kan falde til ro om aftenen og opnå en rolig dyb nattesøvn.

Derudover findes de også i den smarte Cosmos Duo udgave med striber. På Bilka.dk kan du finde gardiner i standard mål i samarbejde med DEBEL, men du har også mulighed for at designe dine egne gardiner i specialmål i forskellige farver og mønstre, så du kan finde netop de gardiner, der passer hjem i din bolig og til din indretning. 

Nedenfor kan du se et billede af et almindeligt standard rullegardin og Cosmos Duo versionen til inspiration. 

 

 

Nedenfor har vi samlet nogle videoguides til dig, hvor du kan høre mere om fordelene, opmåling, tilpasning og montering af rullegardiner - både i standard version og Cosmos Duo udgaven.

 

Opmåling af vindue til rullegardin og duo gardin

I videoen ovenfor kan du se, hvilke mål du skal bruge, når du skal måle op til rullegardiner i din bolig. Først illustreres det, hvordan du måler op, når gardinet skal sidde inde i vinduesrammen, og efterfølgende hvilke mål du skal bruge, hvis gardinet skal placeres direkte på væggen.

I bredden skal du altid gå efter det mindste mål, hvorefter du fratrækker 0,5 cm, så der er plads til gardinet i vinduesrammen. I længden skal du gå efter det største mål, hvis der er forskel på længden inde i rammen.

Placeres gardinet direkte på væggen, er det ikke nødvendigt at fratrække noget fra målet. 

 

Sådan tilpasser du rullegardiner

Passer standardmålene for dit DEBEL rullegardin ikke helt til dine vinduer i boligen, så viser vi her, hvordan du kan tilpasse dem, så de passer til netop dine vinduer.

Sådan monterer du rullegardiner

Rullegardiner er nemme at montere, og i videoen her kan du se, hvordan du selv gør.

 

Sådan tilpasser du Cosmos Duo gardinet

Sådan monterer du Cosmos Duo gardinet