Fordele, opmåling, tilpasning og montering af rullegardiner

Overvejer du klassiske rullegardiner til boligen? Så har vi samlet nogle guides til dig her

Rullegardiner til vinduerne i hjemmet er en klassisk og tidsløs gardinløsning til solafskærmning i boligen. Med deres diskrete stilrene udtryk, vil de tage sig godt ud i ethvert hjem, hvad enten du bor i nybyg eller i en ældre bolig. Rullegardiner findes også i en mørklægningudgave, så du nemmere kan falde til ro om aftenen og opnå en rolig dyb nattesøvn. Derudover findes de også i den smarte Cosmos Duo udgave med striber. På Bilka.dk kan du finde gardiner i standard mål i samarbejde med DEBEL, men du har også mulighed for at designe dine egne gardiner i specialmål i forskellige farver og mønstre, så du kan finde netop de gardiner, der passer hjem i din bolig og til din indretning. 

Nedenfor har vi samlet nogle videoguides til dig, hvor du kan høre mere om fordelene, opmåling, tilpasning og montering af gardinerne - både i standard version og Cosmos Duo udgaven.

Derfor skal du vælge rullegardiner

I videoguiden ovenfor fortæller Bilkas gardinekspert Lykke om hvilke fordele og muligheder, der findes for rullegardiner til solafskærmning i boligen. Du kan finde vores udvalg af rullegardiner her. I videoerne nedenfor, kan du få hjælp til opsætning af gardinerne i din bolig. 

Opmåling af vindue til rullegardin og duo gardin

I videoen ovenfor kan du se, hvilke mål du skal bruge, når du skal måle op til rullegardiner i din bolig. Først illustreres det, hvordan du måler op, når gardinet skal sidde inde i vinduesrammen, og efterfølgende hvilke mål du skal bruge, hvis gardinet skal placeres direkte på væggen.

I bredden skal du altid gå efter det mindste mål, hvorefter du fratrækker 0,5 cm, så der er plads til gardinet i vinduesrammen. I længden skal du gå efter det største mål, hvis der er forskel på længden inde i rammen.

Placeres gardinet direkte på væggen, er det ikke nødvendigt at fratrække noget fra målet. 

Sådan tilpasser du rullegardiner

Sådan monterer du rullegardiner

Sådan tilpasser du Cosmos Duo gardinet

Sådan monterer du Cosmos Duo gardinet