Fordele, opmåling, tilpasning og montering af persienner

Overvejer du praktiske persienner til boligen? Så har vi samlet nogle guides til dig her

Persienner til boligen er en smart, praktisk og klassisk løsning til afskærmning fra solen i boligen. Persiennerne muliggør, at du let kan justere lysindfaldet på solrige dag, så der stadig slipper lidt lys ind, uden at hele lokalet bliver badet i skarpt solskin. Persienner er lette at rengøre med en fugtig klud, holder længe og er en prisvenlig løsning. På Bilka.dk fører vi standard persienner i samarbejde med DEBEL, men du har også mulighed for at få persienner i specialmål i en ønsket farve, så du kan finde den helt rette model til netop din bolig.

I vores videoguides herunder kan du finde yderligere information vedrørende fordele, opmåling, tilpasning og montering.

Derfor skal du vælge persienner

I denne videoguide fortæller vores gardinekspert Lykke, hvorfor persienner er et sikkert og billigt valg til solafskærmning af dine vinduer. Find persienner her.

Opmåling af vindue til persienner

Inden du vælger dine persienner skal du opmåle dit vindue. I videoguiden her kan du se, hvordan du tager de rigtige mål - både hvis persiennerne skal monteres inde i vinduesrammen eller direkte på væggen.

I bredden skal du altid gå efter det mindste mål, hvorefter du fratrækker 1 cm, så der er plads til gardinet i vinduesrammen. I længden skal du gå efter det største mål, hvis der er forskel på længden inde i rammen.

Placeres persiennerne direkte på væggen, skal du ikke fratrække noget fra målet. 

Sådan tilpasser og afkorter du persienner

I videoguiden her kan du se, hvordan du tilpasser dine nye persienner, hvis du har bestilt dem i standardmål, og de ikke passer helt til dine vinduer i boligen.

Sådan monterer du persienner

I videoguiden her kan du se, hvordan du monterer dine nye DEBEL persienner. I videoen fremgår det både, hvordan du monterer dem på væggen, på vindueskarmen eller inde i selve viduesrammen. Til slut vises det, hvordan du børnesikrer snorene.