Montering af plisségardiner

Overvejer du plisségardiner til boligen? Og har du brug for hjælp til montering? Så har vi samlet en guide til dig

FAQ plisségardiner

 

Plisségardiner er en smart og stilfuld løsning til solafskærmning i boligen, og de kan fås i et væld af modeller, mål og farver. I denne guide kan du blive klog på, hvad plisségardiner er samt hvordan du opmåler, tilpasser og monterer plisségardiner. 

 

Hvad er plisségardiner?

Hvis du ønsker diskrete gardiner, der alligevel adskiller sig fra de andre klassiske modeller, er plisségardinet den ideele løsning, da de fylder minimalt, men samtidig giver indretningen et smukt udtryk.

I den smarte Flex model (up/down) kan du flytte gardinet både oppefra eller nedefra (se billede nedenfor) for ekstra fleksibilitet, så du kan få netop det lysindfald, som du måtte ønske i boligen. På Bilka.dk fører vi et bredt udvalg af plisségardiner i standard mål i samarbejde med DEBEL, men du har også mulighed for selv at designe gardinerne til din bolig i specialmål i en ønsket farve.

 

 

Vi har herunder samlet nogle videoer om, hvordan du opmåler, tilpasser og monterer både standard plisségardinerne samt Flex (op og ned) modellen.

 

Sådan måler du op til plisségardiner med snortræk

I videoen her kan du se, hvilke mål du skal bruge, når du skal måle op til et nyt plisségardin. Først illustreres det, hvordan du måler op, når gardinet skal sidde inde i vinduesrammen, og efterfølgende hvilke mål du skal bruge, hvis gardinet skal placeres direkte på væggen.

I bredden skal du altid gå efter det mindste mål, hvorefter du fratrækker 1 cm, så der er plads til gardinet i vinduesrammen. I længden skal du gå efter det største mål, hvis der er forskel på længden inde i rammen.

Placeres gardinet direkte på væggen, skal du ikke fratrække noget fra målet. 

 

Sådan tilpasser du plisségardiner med snortræk

Passer standardmålene for dit DEBEL plisségardin ikke helt til dine vinduer i boligen, så viser vi her, hvordan du kan tilpasse dem, så de passer til netop dine vinduer.

 

Sådan monterer du plisségardiner med snortræk

Plisségardiner er nemme at montere, og i videoen her kan du se, hvordan du selv gør.

I videoen fremgår det både hvor gardinbeslaget skal sidde, hvis gardinet skal hænge på væggen, på karmen eller inde i selve vinduesrammen.

 

Sådan måler du op til Flex gardiner (Up/Down)

I videoen her kan du se, hvordan du måler dine vinduer op til DEBEL Flex gardinet med smart trinløs betjenning. 

I bredden skal du altid gå efter det mindste mål, hvorefter du fratrækker 1 cm, så der er plads til gardinet i vinduesrammen. I længden skal du gå efter det største mål, hvis der er forskel på længden inde i rammen.

 

Sådan tilpasser du Flex gardiner

Hvis du har bestilt et Flex gardin i standard mål, der ikke passer til dine vinduer, kan du i videoen her se, hvordan du nemt afkorter dem til den rigtige størrelse.

 

Sådan monterer du Flex gardiner

I videoguiden her kan du se, hvordan du monterer et Flex (Up/Down) gardin. I videoen fremgår det både, hvordan du kan montere det smarte gardin inde i vinduesrammen, på selve vindueskarmen med de ekstra beslag, eller sætte det fast direkte på selve vinduet med beslagene til denne funktion - perfekt til vinduer, der åbner indad.