Priorat vin

Opdag Priorat vine fra Catalonien her på siden. Trænger dine smagsløg til at blive forkælet? Du finder gode muligheder for en rig smagsoplevelse med Priorat vin. Åbn op for Priorat og prøv vin fra en af de mest prestigefyldte vinområder i Spanien på Bilka.dk.

Derfor er Priorat vine en oplevelse værd

I det sydlige område af Catalonien i Spanien, kan du opleve skønne Priorat vine. Det er en ud af to regioner i Spanien, sammen med Rioja, der har den højeste DOC-klassifikation. Dette er en garanti for at du med Priorat vine kan få de bedste spanske vine i den fineste kvalitet. Det er med andre ord en oplagt vin, som du kan nyde til de specielle fornøjelser. Du kan med fordel vælge en Priorat vin, hvis du foretrækker:

  • Meget mørke og fylde
  • Intense rødvine
  • Vin med rig karakter

Den klassiske Priorat rødvin kan give dig en aroma af kirsebær og modne frugter. Du kan forvente en fyldig og varm rødvin, der også bærer præg af Priorats terroir - særlige lokale forhold, der påvirker aromaen. Du kan desuden få hvidvin, rosévin, mousserende og dessertvin, der bidrager med sine egne unikke kendetegn.

Hvad gør Priorat vin så speciel?

Priorat vin kan bestå af en række af lokale og internationale druer. Går du efter en traditionel variant, vil denne vin som regel bestå af én drue af enten Grenache eller Carignan. Det kan også være en mix af disse to, hvor vinbønderne for eksempel også kan finde på at kombinere med Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Det er dog ikke druerne i sig selv, der giver så udsøgte vine.

Ligesom det er med mange andre af de bedste vine, vil du opdage at god vin oftest er et resultat af området og dets forhold. Priorat er et meget varmt og ekstremt område, hvilket giver ret tørre vinmarker. Jordbunden er også af vulkansk oprindelse, hvilket bidrager til den gode kvalitet. Resultatet er de anerkendte Priorat vine. Du kan tage et kig på vores udvalg af Priorat vin eller gå på opdagelse i vores udvalg af andre spanske vine.