Beaujolais vin

Fra Beaujolais i Bourgogne kan du få fat i en række lækre vine. Du bør især overveje deres rødvine, hvor du kan prøve den karakteristiske Garay-drue. Vælg din flaske på Bilka.dk, og glæd dig til skøn og unik smag med Beaujolais vin fra Frankrig.

Hvad kendetegner Beaujolais vin? 

Beaujolais vin har hjemsted i det sydligste område af den verdenskendte vinregion Bourgogne, som ligger i det østlige Frankrig. Herfra kan du smage på nogle af de bedste vine, som du kan skænke op i dit vinglas. Fransk vin byder generelt på et væld af vine i verdensklasse, og Beaujolais er endnu en i rækken. Du bør især overveje Beaujolais vin, hvis du er til vin, der blandt andet:

  • Har en skarp og syrlig smag
  • Er let og frugtig i smagen
  • Har en lys og farverig kulør

Det meste af den vin, som du får fra Beaujolais, er rødvin. Her bliver vinen lavet på Gamay-druen, mens hvidvinen er lavet på Chardonnay. Begge druer har sit ophav fra Bourgogne, hvoraf Gamay især er synonym med Beaujolais. Du kan også prøve de særligt lette Nouveau rødvine, som kun har fået lov at gære i et par uger, inden du kan nyde en tår af den seneste høst.

Sådan kan du servere Beaujolais vine

Hvordan serverer du bedst Beaujolais rødvin? Du vil opdage, at den franske vin kan være en anelse speciel i forhold til andre rødvine. Oftest bør du behandle det lidt som en hvidvin. Helt præcist vil det sige, at du med fordel bør servere den en anelse afkølet. Nouveau udgaven, som er den letteste variant, bør du servere ved en temperatur på omkring de 11 grader celsius.

Ligesom ved mange andre vine afhænger dit valg af maden af vinens lethed eller fyldighed. Traditionelt set optræder Beaujolais Nouveau som apéritif og kan blandt andet drikkes til salat. Den lette Cru variant kan du drikke til fjerkræ, mens den fyldige Crus er god til rødt kød og gryderetter. Er du klar til at vælge din Beaujolais flaske? Bestil din vin til maden eller hyggestunden online på Bilka.dk.