Klatreplanter

Klatreplanter kan klatre opad hegn, mure og espalier, og de kan slynge sig om din pergola eller husets tagrender. De giver et frodigt og naturligt udtryk på terrassen eller i haven. Find smukke slyngplanter i vores udvalg nedenfor.

 

Praktiske og smukke slyngplanter

Slyngplanter er ikke kun smukke. De er også praktiske og kan klare flere formål. Der er et væld af muligheder, når du skal vælge dine klatreplanter. De kan også sættes sammen med andre stauder og planter.

En smuk og blomstrende klematis kan tilføje sprudlende farver til din pergola eller plantebue. Slyngplanter, der vokser tæt, er optimale, hvis du vil sidde i læ for vinden på din terrasse. De kan vokse opad hegn, så du laver dit helt eget læhegn.

Du kan plante din egen vinplante op ad et espalier og se de små vindruer pible frem. Du kan plante blåregn på din pergola, så du får smukke blomsterklaser, der hænger ned fra din pergola og dufter af sol og sommer.

 

Typer af klatreplanter

Der findes mange forskellige klatreplanter. Nogle har blomster, mens andre har blade. Klatreplanterne vokser også forskelligt. Nogle limer sig nærmest fast til facaden, så vær opmærksom på, at de kan efterlade mærker, hvis du beslutter dig for at fjerne dem.

Andre slyngplanter bruger stænglen, torne eller slyngtråde til at slynge sig opad det, de gror ved. Det er derfor vigtigt, at du overvejer, hvad slyngplantens formål er, men også hvor den skal plantes. Klatreplanterne kan også gro i krukker, da de ikke fylder så meget i bunden.

 

Slyngplanter og klatreplanter med blomster på Bilka.dk

På Bilka.dk finder du slyngplanter og klatreplanter med blomster, der passer til forskellige formål. Du kan sætte kulør på tilværelsen eller skabe din egen grønne oase i haven med smukke klatreplanter. Klatreblomster og slyngplanter skaber liv og tilføjer højde i din have.

Du kan også få klatreplanter til hegn af forskellige typer, der tilføjer farve og dekoration. Du kan også få klatreplanter til mur, såsom efeu, så du får en frodig og grøn husfacade. På Bilka.dk finder du slyngplanter, der passer til din have, så du kan sætte dit præg på haven.