Ligusterhække

Den klassiske ligusterhæk er et ret så almindeligt syn i haven og er ideel til at skabe en grøn og privat have. Her på siden finder du ligusterhækplanter i forskellige mål, alt efter hvor høj en hæk du ønsker.

Den altid populære ligusterhæk 

Hvis du bor i et klassisk villakvarter eller i et andet område, hvor du har naboer tæt på, er ligusterhække alt andet end et sjældent syn. De er nemlig for langt de fleste den foretrukne hækplante på grund af deres karakteristiske grønne blade og evne til at trives i forskellige jordtyper og lysforhold. Derudover har en ligusterhæk de fordele, at:  

  • Den tætte bevoksning afskærmer effektivt haven og giver privatliv 

  • Det er en hårdfør hæk, der er let at beskære 

  • Det er en hurtigvoksende hæk, der kan nå gode højder 

Kort sagt er der mange gode grunde til overvej at plante ligusterhækplanter i din have.  

 

Find ligusterhække til dine behov 

På Bilka.dk præsenterer vi et bredt udvalg af ligusterhække i forskellige højder og med forskellige antal ligusterhækplanter per bundt. Du kan for eksempel vælge en ligusterhæk med en højde på omkring 80-100 centimeter, hvilket er den mest almindelige højde. Vi har også lavere ligusterhække på 50-80 centimeter samt højere varianter på 100-120 centimeter.  

Vores ligusterhækplanter kommer blandt andet også i pakker med 10 styks per bundt. Hvis du er i tvivl om, hvor meget du skal bruge, kan du som udgangspunkt gå efter en hovedregel, der hedder fire til fem ligusterhækplanter per meter, såfremt det er en barrodshækplante. 

 

En hurtig guide til plantning af ligusterhækplanter 

Når du planter en ligusterhæk, bør du starte med at vælge et solrigt eller delvis skyggefuldt sted med veldrænet jord. Grav en rille, der er dobbelt så bred som rodkuglens diameter og lige så dyb. Placér ligusterhækplanterne med passende afstand mellem dem, og fyld forsigtigt omkring rødderne med jord. Vand rigeligt efter plantning for at etablere rødderne. Hvis du planter en barrods ligusterhæk, der er højere end 100 centimeter, kan det være en god idé også at opbinde den, især hvis det oftest blæser kraftigt, der hvor du bor.