Dahliaer

Georginer, også kendt som Dahlia, er indbegrebet af en vaskeægte sommerblomst. De store, farverige blomsterhoveder springer i øjnene, når de fra højsommeren til frostens komme blomstrer overdådigt i de danske haver. Georgine eller dahlia blomsten fås i et væld af farvenuancer og forskellige blomsterformer.

Sådan planter og passer du Dahlia

En smuk Dahlia i haven skaber liv og lys i haven. De findes i mange forskellige former og farver, så der er også en variant til dig. I denne guide hjælper Claus Dalby dig med, hvordan du planter og passer din Dahlia.

Dahlia i sommerhaven

Dahlia eller georginer – kært barn har mange navne. Fælles for betegnelsen er, at denne haveplante er en knoldvækst, som lægges i jorden i maj. Den er ikke vinterhårdfør, hvorfor du bør grave den op i efteråret og holde den et frostfrit sted. Du kan vælge at lægge knoldene i et bed i haven eller i krukker på terrassen. Den solelskende plante vil sætte pris på at stå i direkte sol, så længe den får masser af vand. Får den det, kan du være sikker på et smukt blomsterflor af forskellige farver sommeren over.

  • Nyd synet af et farverigt blomsterflor fra højsommer
  • Plant georginer eller dahliaer i både bed og krukke
  • Giv blomsterne rigeligt med vand og sol samt gødning til en start

 

Gør haven klar til sommer

Haven er et helårsprojekt, men det gør ikke noget at være lidt på forkant, så du i ro og mag kan nyde de smukke sommerblomster, når de begynder at skyde og blomstre. På Bilka.dk finder du alt, hvad du skal bruge, for at få skudt klargøringen af sommerhaven godt i gang. Sortimentet byder både på plantetilbehør, diverse haveredskaber, til når de nye bede skal vandes. Når dagens havearbejdet er veloverstået, er det tid til afslapning på terrassen – trænger de gamle havemøbler eller havehynder til en udskiftning? Du finder naturligvis også et bredt udvalg af møbler til terrassen og haven, som netop indbyder til at samvær, hygge og ikke mindst afslapning.

 

Køb georginer online på Bilka.dk

Når først du har fået et overblik over, hvad du skal bruge til 'projekt sommerhave', kan du læne dig tilbage og bestille det hele online på Bilka.dk. Bilka er dit Hypermarked – vi har alt, hvad du skal bruge! Vi sørger tilmed for, at det er nemt og bekvemt for dig. Det gør vi ved at levere bestillingen lige til døren. Alt du skal gøre, er at plante de nyindkøbte georginer i din have.