Sådan laver du fladbrød på grillen

Bag fladbrød på grillen og server det til hovedretten

I denne guide viser Grilltips dig hvordan du hurtigt og nemt kan bage dit eget fladbrød direkte på grillen. Fladetbrødet er super godt og anvendeligt til mange retter. Du kan nemt servere brødet sammen med din hovedret, eller bruge det som en lille frokost.

 

Det skal du bruge:

3dl. lunkent vand

25 gr. gær

200 gr. hvedemel

200 gr. TIPO 00 (pizzamel)

1½ tsk. salt

2 spsk. olivenolie

 

Til pensling

Olivenolie

Salt

 

Sådan gør du:

Gæren udrøres i vand, og mel. Olie, salt og olivenolies tilsættes. Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er lind og blank. Bruger du en røremaskiner, så ælt den i ca. 5 minutter. Hvis dejen bliver for tør, så tilsæt evt lidt ekstra olie eller vand. Det er vigtigt at dejen er spændstig.

Lad dejen hæve en time før du bager den. Den må også gerne hæve i længere tid.

Når du skal grille, beøver du ikke forme brøddende perfekt. De må gerne se hjemmelavede ud, da det er en del af charmen.

Start med at pensle dejen med lidt olivenolie og salt og smid dem så på grillen.

Bag brødet på grillen i et par minutter på hver side. Husk at pensle siden, så brødet ikke hænger fast på grillristen.

 

Tip

Det er vigtigt at grillen har en god, jævn varme, når du skal grille fladbrød. Du kan derfor med fordel tænde for alle brændere (hvis du har gasgrill), selvom du kun bager brødet i den ene ende.

Sekundbeskrivelse af video

00:00 - 00:17 : Introduktion til retten

00:18 - 00:38 : Forberedelse inden brødet kommer på grill

00:39 - 01:06 : Bag fladbrød på grillen

01:07 - 01:27 : Tip til at bage brød på grillen

01:28 - 02:11 :Servering af fladbrød

Grillopskrifter

Du kan finde flere grillopskrifter på Bilka.dk. Bliv inspireret af de mange skønne retter og grill alt fra flæskesteg til bananasplit.