Nyd en god øl i påsken
Nyd en god øl i påsken

Mad til påskefrokost

Vi har samlet nogle opskrifter på lækre retter, du kan servere til påskefrokosten – også hvis du gerne vil give påskens bord et lidt mere moderne præg med maden. Du vil helt sikkert blive inspireret til at servere god mad til påskefrokost.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til mad til påskefrokost

 

Sild, æg og lam er nærmest selvskrevet, når der skal lækkerier på påskebordet - og det samme er påskebryg og snaps. Server retterne på den traditionelle måde eller gå på opdagelse efter nye variationer. Du kan også få maden udefra, så der er endnu mere tid til gæsterne.

Vi har samlet vores bud på mad til påskefrokost, og vi giver dig opskrifter på retter, du kan servere for de sultne påskegæster. Læs med og bliv inspireret!

 

 

Hvad spiser man til påskefrokost?

I kan vælge at servere en klassisk påskefrokost menu med sild, æg, rugbrød og hvad der ellers hører til. I kan også vælge at gå mere moderne til værks, hvor I måske gentænker nogle af klassikerne og laver dem anderledes.

Det er helt op til jer som værter, hvad I vil severe og hvordan maden skal serveres. Nedenfor får du vores bud på gode retter til påskefrokosten.

 

Marineret lammekølle

Du ka' fx bestille en lammekølle hos Bilka Mad ud af huset, hvor vi har gjort det meste af arbejdet for dig. Det eneste du skal gøre, er derfor blot at sætte stegen i ovnen, nyde duften af lammekølle og vente på en lækker smagsoplevelse.

Lammekøllen brunes 20 min ved 200°C og steges videre i ca. 55 min ved 180°C eller indtil en kerne­temperatur på ca. 60 grader er nået.

 

Tip til langtidsstegning

Lam egner sig særligt godt til langtidsstegning. Alt efter vægten, skal du stege lammekøllen på lav varme ved 100-125 grader. Hvis køllen vejer omkring et kilo, skal den have 2,5-3 timer i ovnen.

 

Hjemmerørt bearnaise

Det skal du bruge (4 personer):

  • 100 ml hvidvinseddike.
  • 20 g tørret estragon.
  • ½ tsk. knuste peberkorn.
  • 100 ml hvidvin.
  • 4 æggeblommer.
  • 250 g smeltet og klaret smør.



Sådan gør du:

  1. Reducer hvidvin, estragon, peberkorn og hvidvin til det halve.
  2. Pisk reduktionen i en skål over vandbad sammen med æggeblommerne til en tyk skum.
  3. Tilsæt smør under konstant piskning langsomt indtil alt smørret er tilføjet.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Opbevar saucen lunt indtil servering.


 

 

Asparges med vagtelæg og forårssalater

Sæsonen for asparges begynder omkring påske, og der er meget lidt, der smager bedre end friske grønne asparges med lækkert tilbehør. Server dem med et glas kold hvidvin eller en god øl.

 

Det skal du bruge (4 personer):

  • 16 asparges, skrællede. 
  • 4 stk vagtelæg, hårdkogte (3 min) og pillede. 
  • 6 spsk god rapsolie.
  • 2 spsk purløg, snittet meget fint.
  • 4 spsk god mayonnaise.
  • 4 spsk cremefraiche.
  • 1//2 tsk Dijon sennep.
  • 2 spsk hakket frisk estragon.
  • 2 håndfulde spæde salater, skyllet og slynget.
  • En lille håndfuld tallerkensmækkere.
  • 1 spsk god olivenolie.
  • Et par dråber æblecidereddike.
  • Friskkværnet peber.
  • Salt.
  • Stedmorblomster til pynt.



Sådan gør du:

  1. Blancher de skrællede asparges i letsaltet vand i ét minut.
  2. Hæld vandet fra og kom dem i en skål med isvand med det samme i to minutter.
  3. Dup aspargesene fri for vand på et rent viskestykke.
  4. Rør rapsolien og snittet purløg sammen i et glas.
  5. Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og estragon sammen i en lille skål og smag til med salt og peber.
  6. Vend salaterne med olivenolien og æblecidereddike.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Anret 4 asparges på hver tallerken.
  9. Dryp et par skefulde estragondressing på aspargesene.
  10. Fordel salaten ud på retterne.
  11. Dryp med purløgsolie og pynt derefter med et par stedmorblomster og tallerkensmækkere.


 

 

Vin til påskefrokost

Er du i tvivl om, hvilken vin du skal servere til påskefrokosten? Vinsmager og anmelder Mikkel Nielsen har samlet tre bud på vine, du kan servere til dine gæster, når du inviterer til påskens hyggelige frokoster. I videoen nedenfor kan du se de tre vine.

Påskesalat med rejer og asparges

Hvis du gerne vil servere en anden ret med asparges, kan du servere en lækker påskesalat med rejer og asparges. Den kan fungere som lækkert tilbehør til den traditionelle menu, men den kan også være tilbehør til en mere moderne påskemenu.

Påskefrokost inspiration
Påskedekoration
Pynt op til påskefrokosten med denne guide. Her får du masser af idéer til påske pynt, der kan pynte på påskebordet.