Påskekage opskrift
Påsken har ikke en specifik kagetradition, og det jo på sin vis godt nyt, for så er der frit valg på alle hylder. Lav for eksempel Ditte Julies skønne bud på en rigtig påskekage med smag af pistacie og passionsfrugt og dekoreret med knust marengs og små æg. Den er oven i købet glutenfri.
FAQ - Ofte stillede spørgsmål til påskekage
En lækker kage til dessert hører sig også til, når påskefrokosten skal afholdes. I samarbejde med Ditte Julie præsenterer vi dig for vores bud på en påskekage, du kan servere til gæsterne. Den passer perfekt til anledningen!
Påskekage: Ditte Julies opskrift med pistacie og passionsfrugt
Nedenfor får du opskriften på en smuk og smagfuld påskekage, der helt sikkert vil pynte på påskebordet og falde i gæsternes smag. Vær opmærksom på, at opskriften er til ca. 8-10 personer.
Pistacienøddebund
Det skal du bruge:
- 100 g æggehvider.
- 100 g lyst rørsukker.
- 100 g pistacienødder.
- 1 tsk vaniljesukker.
- 1 tsk bagepulver.
Sådan gør du:
- Pisk æggehvider let skummende og tilsæt sukker, og pisk det til en sej marengs.
- Hak pistacienødder fint i en minihakker.
- Bland de finthakkede nødder med vaniljesukker og bagepulver i en skål.
- Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed som muligt).
- Kom nøddemassen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag bunden i ca. 20-25 min. ved 175 grader varmluft.
- Lad bunden køle helt af.
- Befri bunden fra formen ved hjælp af en lille kniv.
- Rengør springformen og læg et stykke kageplast eller bagepapir langs kanten, og læg bunden tilbage i formen.
Passionsmousse med hindbær
Det skal du bruge:
- 3 blade husblas.
- 10 passionsfrugter.
- 90 g lyst rørsukker.
- 3 dl piskefløde.
- 100 g friske hindbær.
Sådan gør du:
- Udblød husblas i koldt vand i 20 min.
- Kom al passionsfrugtkødet og saft op i en gryde sammen med sukker.
- Bring det i kog og lad det simre i 10 min.
- Sigt massen, så du kun har passionssaften tilbage.
- Rør det udblødte husblas ud i den varme lage. Lad det svale.
- Pisk fløde til en let pisket flødeskum.
- Vend flødeskummen i passionslagen - gerne ad 3 omgange.
- Placer hindbær på pistacienøddebunden og hæld forsigtigt passionsmoussen herover. Pres evt. nogle af hindbær ned i moussen.
- Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
Marmoreret marcipanbånd
Det skal du bruge:
- 300 g ren rå marcipan.
- 150 g flormelis.
- 30 g glukosesirup.
- Pastafarve – hvid, rosa og gul.
- 1 dl piskefløde.
Sådan gør du:
- Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen, pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time.
- Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Flet marcipanen sammen og rul den ud til et marcipanbånd, der passer til kagen.
- Smør kagens op med flødeskum, hvor der skal være marcipanbånd og sæt marcipanbåndet på.
Marengskys: Opskrift
Det skal du bruge:
- 50 g past. æggehvider
- 50 g sukker
- 50 g flormelis
- lidt lyserød (pink) pastafarve
Sådan gør du:
- Pisk æggehvider skummende, tilsæt sukker og pisk det til en sej marengs.
- Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen med lidt pastafarve.
- Hæld marengsen på sprøjtepose med en rund, glat tylle og lav marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 110 grader varmluft i 30 min.
- Knus herefter marengskyssene og dekorér kagens top med lyserøde marengskys.
Pynt påskekage
I videoen nedenfor kan du se, hvordan Ditte Julie dekorerer den smukke påskekage med knust marengs og små påskeæg. Den er et sikkert hit på påskebordet!