Dittes påskekage med pistacie og passionsfrugt

Påsken har ikke en specifik kagetradition, og det er jo på sin vis godt nyt, for så er der frit valg på alle hylder. Lav for eksempel Dittes skønne bud på en rigtig påskekage med smag af pistacie og passionsfrugt og dekoreret med knust marengs og små æg. Den er oven i købet glutenfri.

Påskelagkage med pistacie og passionsfrugt (glutenfri)
(ca. 8-10 personer)

Pistacienøddebund
100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g pistacienødder
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver

Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Hak pistacienødderne fint i en minihakker. Bland de finthakkede nødder med vaniljesukker og bagepulver i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemassen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ca. 20-25 min. ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra formen ved hjælp af en lille kniv. Rengør springformen og læg et stykke kageplast eller bagepapir ned langs kanten, og læg bunden tilbage i formen.

Passionsfrugtmousse med hindbær
3 blade husblas
10 passionsfrugter
90 g lyst rørsukker
3 dl piskefløde
100 g friske hindbær

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kom al passionsfrugtkødet og saft op i en gryde sammen med sukkeret. Bring det i kog og lad det simre i 10 min. Sigt herefter massen, så du kun har passionssaften tilbage. Rør det udblødte husblas ud i den varme lage. Lad det svale. Pisk fløde til en let pisket flødeskum. Vend flødeskummen i passionslagen, gerne ad 3 omgange. 
Placer friske hindbær på pistacienøddebunden og hæld forsigtigt passionsfrugtmoussen herover. Press evt. nogle af hindbærrene ned i moussen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Marmoreret marcipanomslag
300 g ren rå marcipan
150 g flormelis
30 g glukosesirup
pastafarve – hvid, rosa og gul
1 dl piskefløde

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl i 1 time. Opdel herefter din marcipan i de portioner du ønsker og indfarv dem. 

Fremgangsmåde til et flot marmoreret marcipanbånd (se videoen for inspiration). 
Pisk fløden til flødeskum. Flet marcipanen sammen og rul marcipanen ud til et marcipanbånd, så det passer til kagen. Pisk fløden til flødeskum, og smør kagens kant op, der hvor der skal være marcipanbånd og beklæd kagen med et marcipanbånd.

Lyserøde marengskys (knust)
50 g past. æggehvider
50 g sukker
50 g flormelis
lidt lyserød (pink) pastafarve

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen med lidt pastafarve. Hæld marengsen på sprøjtepose med en rund glat tylle og afsæt en masse marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 110 grader varmluft i 30 min.
Knus herefter marengskyssene og dekorerer kagens top med lyserøde marengskys.
 

Se hvordan Ditte pynter sin påskekage


Se når Ditte dekorerer den smukke påskekage med knust marengs og små påskeæg.