Jackstik og mini jack

Med et jackstik fra dine musikinstrumenter eller transportable afspillere kommer lyden til live i højtalerne. Vælg mellem forskellige størrelser og skab midlertidig lydforbindelse overalt med vores etbenede jack-stik og mini-jack. Se udvalget af almindelige og mini-jack stik herunder, og bestil dine jack kabler online på Bilka.dk.

Tag jackstik og mini jack med på farten

Tilslut musikinstrumenter til forstærkeren med et standard jackstik eller sæt høretelefoner i mobilen med et mikro eller mini jack stik. Vores forskellige jackstik er velegnede til den midlertidige tilslutning og praktiske til at have med på farten.

  • En simpel og effektiv lydforbindelse

  • Findes i flere forskellige størrelser

  • Nem at tilslutte og flytte rundt på

Med et enkelt ben er et lydkabel med jackstik en effektiv og enkel måde at forbinde lydenheder på. Her på Bilka.dk finder du dem i flere forskellige størrelser, der er nemme at anvende og flytte til nye enheder. Du kan bl.a. anvende minijack til næsten alle smartphones og tablets til afspilning af musik, og ellers kan du få stik fra jack til mini jack og omvendt - fra mini jack til jack.
 

Hvilke typer jackstik og -kabler findes der?

De tre typer jackstik, der findes, bruges alle til at overføre lyd og har alle samme slags jackstik i enden af lydkablet. Der er dog forskel på, hvad du bruger standard-, mini- og mikro jackstik til:

  • Standard – Den oprindelige størrelse jackstik er 6,3 mm og anvendes til at forbinde store enheder, som f.eks. musikinstrumenter til forstærkere. Et lydkabel med et han-jackstik i standardstørrelse passer udelukkende i et hun-jackstik i samme størrelse. Du kan kende et jackstik i din forstærker eller dit musikinstrument på det cirkulære hul til et etbenet stik.

  • Mini – Nummeret mindre end standardstørrelsen er minijack stikket på 3,5 mm. Jack-kabel med ministik anvendes ofte til lydoverførsel fra mindre, transportable enheder, som mobiltelefon og tablets, til høretelefoner. Ligesom det almindelige jackstik består et mini jack af et etbenet stik. Minijack anvendes primært til de midlertidige tilslutninger.

  • Mikro – Det nyeste inden for jackkabler er mikrojackstikket på kun 2,5 mm. Det helt lille stik bruges som minijackstikket til midlertidige tilslutninger til eksempelvis små mobiltelefoner eller afspillere.

Hvad kan et minijack-stik anvendes til?

Formålet er det samme for alle jack-kabler: At overføre lyd fra én enhed til en anden. Et minijack-kabel er velegnet til små enheder som transportable musikafspillere, pc-lydkort og tablets.

  • Musikafspillere i form af små transportable enheder som mobiltelefoner har ofte minijack-stik til brug ved tilslutning af hovedtelefoner. Musikken overføres direkte via kablet, og er designet til at blive brugt igen og igen.

  • Pc-lydkort i ekstern model forbindes ofte med USB eller et minijack-kabel. Det effektive lydkabel er nemt at sætte i og tage ud, hvis dit interne lydkort i computeren svigter, er ustabilt, eller hvis du gerne vil opgradere lyden i din pc til surroundsound-niveau. Pc-lydkort med USB-tilslutning kan også erstatte et slidt minijack-stik.

  • Tablets med musik eller film kan nydes overalt med hovedtelefoner eller minihøjtalere. Med en minijack-forlænger kan du opnå mere frihed end de ofte meget korte minijack-kabler, der følger med transportable musikenheder.

Find dit nye jack- eller minijack-stik i vores store online udvalg her på Bilka.dk. Dit Hypermarked – vi har alt, du skal bruge!