Bolte og skiver

Står du og mangler den rette bolt eller skive til dit konstruktionsprojekt? Bolte og skiver har mange praktiske anvendelser, og på Bilka.dk finder du flere forskellige varianter til netop dine behov. Gå på opdagelse i vores udvalg af bolte og skiver her på siden.

En bolt er oplagt til de mere krævende konstruktioner

En bolt - eller maskinskrue som den også kaldes - består af et hoved og en gevind som sammen med en møtrik bruges til at fastgøre forskellige dele, der kræver en ekstra høj styrke og sikkerhed, og hvor en almindelig skrue ikke er tilstrækkelig. I samme forbindelse er der skiver, som er en tyndere plade med et hul i midten, hvor bolten kan passe i. Den har til formål at fordele belastningen på overfladen og dermed give det bedst mulige spænd.  

Bolte, skiver og møtrikker kan du bruge i flere forbindelser. Det drejer sig især om de lidt større og tungere konstruktionsopgaver, både inde og ude, hvor du har brug for en stabil og robust konstruktion, som kan holde i mange år frem og klare at blive udsat for lidt af hvert. 

 

Tips til at finde de rette bolte og skiver

Det er en god idé at kende lidt mere til de forskellige varianter og typer af bolte og skiver, som du kan vælge imellem. Det gør det også nemmere for dig at vælge den rette bolt eller skive til opgaven. Her er der flere grundlæggende overvejelser: 

 

Bræddebolte eller maskinbolte?

Maskinbolte har et sekskantet hoved, der passer til fast- og topnøgler. Den er oplagt til at bruge i større konstruktioner, som du skal spænde sammen. Bræddebolte er kendetegnet ved det sekskantede hoved, som har en stor flad, rund skive ovenpå. Den er især et godt valg til at spænde bærende trækonstruktioner sammen. Ligeledes giver den runde overflade en flot synlig afslutning.  

 

Skive eller bulldog?

Skiver til spænding findes i flere forskellige udgaver, heriblandt i runde og firkantede former. Dertil kan du vælge en bulldog, som er en skive med pigge - enten på en eller begge sider, som er ideel til at sikre sig, at en spænding mellem to træplader ikke skrider.