Traeger

Træpillegrill har revolutioneret grillverdenen og tilbyder en helt unik måde at tilberede maden på. Den originale træpillegrill blev opfundet af Traeger og er i dag det førende mærke inden for træpillegrill. Her får du en grill, som er usædvanlig nem at bruge. Når maden er på grillen, kan du blot læne dig tilbage og slappe af med dine gæster. Du får den ægte røgfyldte smag og de mest saftige bøffer. Så uanset om du bager, ryger, braiserer eller griller, så er Traeger den perfekte følgesvend.

Hvad er en pillegrill?

En pillegrill er en særlig type af grill, hvor der grilles med træpiller. Måden en Traeger pillegrill fungerer på, er ganske simpel: Du sætter strømstikket i stikkontakten og hælder træpiller i pilletanken. Derefter vælger du din ønskede grilltemperatur, og så starter du grillen med et enkelt tryk på knappen. Grillen vil så automatisk løbende tilføre den mængde træpiller til brændkammeret, som der er behov for, for at opretholde den ønskede temperatur.

Det betyder også, at en pillegrill er enorm let at grille på, da man med præcision kan skrue op og ned for temperaturen ligesom på en ovn. I modsætning til en ovn og en gasgrill så får man her en unik og autentisk smag af grill, og især ved lave temperaturer afgiver træpillerne masser af røg og smag. Den lette kontrol af temperaturen gør det også nemmere at langtidsgrille i modsætning til f.eks. kulgrill, hvor der er større behov for at kontrollere ilt og varme. 

Traegers pillegrill har et temperaturspænd på 75 – 260 grader (dog maks. 230 grader på Ranger), så der er rig mulighed for at eksperimentere med særlige grillmetoder såsom ”low & slow” og ”reverse sear”. En god stegeskorpe er muligt at opnå, hvis man varmer grillen op til maksimum temperatur, men pillegrillens helt store force er ved de lavere temperaturer, hvor man ved hjælp af langtidsgrillning kan opnå en fantastisk smag og gøre kødet super mørt. Den lange tid i pillegrillen giver nemlig en helt unik grillsmag, som er meget svær at opnå ved ovn, pande eller andre typer af grill.

Forskellen på Traegers grillserier

Traegers træpillegrill fås i fire forskellige serier: Ranger, Pro, Ironwood og Timberline. De er alle bygget efter det samme overordnede grillsystem, hvor det er træpillerne, som agerer brændsel for grillen. Selvom grillmetoden er den samme for alle modellerne, så er der forskellige funktioner, udstyr og størrelser, som adskiller grillserierne. Alle grillene har dog både Keep Warm-funktion samt integreret stegetermometer. 

Traeger Ranger

Ranger-grillen er Traegers mindste pillegrill, og er kompakt nok til at have stående på altanen eller tage med på camping eller en tur i sommerhuset. Foruden at være en smart lille grill, så er Traeger Ranger også et rigtig godt valg, hvis du ønsker at prøve kræfter med træpillegrillning, men ikke er parat til at vælge en af Traegers større modeller. I modsætning til Traegers andre grill, så har Rangeren kun én grillrist. Grillristen kan dog skiftes ud med den medfølgende stegeplade, som giver flere spændende muligheder på grillen. 

Traeger Pro

Pro er Traegers mest klassiske grill, for den er designet efter Joe Tragers originale design, da han udviklede træpillegrillen i 1985. Derfor er grillen også udstyret med den traditionelle skorsten, som efterhånden er blevet et kendetegn for Traeger. Grillen kommer i to størrelser, 575 og 780, som begge har god plads til alt lige fra store kyllinger til pulled pork.    

Traeger Ironwood

Ironwood er træpillegrillen til dig, der ønsker en topmoderne grill med en række ekstra spændende funktioner. Grillen har bl.a. Super Smoke, som giver masser af røg i temperaturspændet 75-105 grader. I modsætning til skorstenen på Pro-serien, så har Ironwood udluftning bagerst på grillen – et såkaldt Downdraft-system. Dette system forbedrer udnyttelsen af varmen og grillens røg. Ironwood har derudover isolering i siderne, som medhjælper til at sænke træpilleforbruget. Grillen har ydermere en pillesensor, som informerer dig, hvis grillen er ved at løbe tør for træpiller.

En ekstra bonus er at grillen har sidebord, som du f.eks. kan have et skærebræt til at stå på, mens du griller kødet.

Traeger Timberline

Timberline er Traegers flagskib – her får du det absolut bedste inden for træpillegrill. Grillen har selvfølgelig alle de samme fede funktioner som Ironwood, såsom Super Smoke, pillesensor og Downdraft-system, og så er den ovenikøbet fuldt isoleret, som derved nedbringer forbruget af træpiller.

Timberline-grillene har både fronthylde, sidebord, magnetisk skærebræt samt hele tre niveauer af grillriste. Grillristene er derudover lavet i rustfrit stål, som gør dem utrolig nemme at vedligeholde og rengøre. Timberline kommer i to modeller 850 og 1300. Begge modeller har enormt meget plads, og 1300 er faktisk så stor, at du sagtens kan bespise hele familien og vennerne på én gang.

Hvilket tilbehør skal man vælge?

Det skal altid være en fornøjelse at grille, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at have det rette tilbehør. Derfor har Traeger selvfølgelig også en masse lækkert tilbehør, som gør din grillaften til en leg.

Folie

Det kan aldrig undgås at grillen bliver beskidt, når der grilles. Til gengæld kan rengøringsarbejdet minimeres ved hjælp af Traegers foliebakker og -underlag. Folien skal blot sættes i grillens drypbakke, som derved opsamler madrester og fedt. Så i stedet for at skulle rengøre drypbakken, når du har grillet, så tager du bare folien af og sætter en ny i. Nemmere kan det ikke gøres.

Betræk

Det danske klima er en udfordring for selv de bedste grill. Blæst, regn og sne kan over tid slide på din grill, så et betræk vil give et solidt lag beskyttelse. Dette er især anbefalet, hvis grillen står ude hele året. Foruden at beskytte mod vejr og vind, så sikrer betrækket også, at træpillerne ikke beskadiges af fugt samt at grillen altid fremstår flot og velholdt. Alle Traegers betræk er robuste og er lavet i højkvalitetstekstil.

Træpiller

Træpiller er den mest essentielle del, når der grilles på en Traeger. Derfor tilbyder Traeger selvfølgelig også en række træpiller af høj kvalitet, som hver har sin egen unikke smagsnuance. Træpillerne er produceret på Traegers egne fabrikker i USA, og er lavet af 100% naturligt hårdttræ. Derfor indeholder de heller ikke billige fyldstoffer, bindemidler eller kunstige tilsætningsstoffer. I pillerne er der samtidig tilsat en smule soyabønne-olie i fødevarekvalitet for at smøre sneglen i grillen. Pillerne er selvfølgelig fødevareegnede, så du kan trygt kan bruge dem til at tilberede mad i grillen.