Røgede svinekæber i frugt og svampesauce

4 personer

Denne ret passer sig selv på grillen. Den er grillet ved lav temperatur, så kødet bliver ekstra mørt. De søde frugter giver en lækker smag til saucen. En skøn ret hele året, som kan justeres med de frugter, der er i sæson.

 

Grilludstyr: Pande eller gryde

Grilltid: 3 timer

Køkkentid: 1 time

Grillgrader: 80°/150°

 

Ingredienser

10 stk. svinekæber

2 blommer i skiver

2 æbler i skiver

1 dl blåbær eller brombær

100 g svampe

1 dl kraftig grøntsagsbouillon

2 dl fløde

5 timiankviste

Salt og peber

 

Køkken

  1. Fjern hinden fra kæberne med en skarp kniv.
  2. Afpuds bagsiden af kæberne og krydr med salt og peber.

 

Grill

  1. Indstil og opvarm grillen til 80°C.
  2. Læg svinekæberne ind på grillristen og grill dem i 2 timer.
  3. Skru grillen op på 150°C. Sæt en pande/gryde på grillen og læg kæberne deri.
  4. Tilsæt æbler, blommer, bær og svampe og hæld bouillon over. Læg låg eller et låg af folie over. Grill det yderligere i 1½ time. Tilsæt fløden

 

Anret

  1. Tag kæberne op af panden. Si væsken og hæld den tilbage i panden. Læg kæberne tilbage i saucen.
  2. Pynt med frisk timian og smag til med salt op peber.
  3. Server evt. med grillede kartofler.