Hvordan vedligeholder man læderstole?

Guide til rengøring og møbelpleje af dine læderstole

Her kan du læse om, hvordan du plejer dine stole, så de holder sig flotte i lang tid. Her på webshoppen er de fleste læderstole og spisebordsstole med læderlook udført i enten bonded- eller kunstlæder.
 

Rengøring og pleje af bonded læder og kunstlæder

Til hverdag kan du bruge en blød klud og PU-lædersæbe til rengøring, eller du kan støvsuge dit lædermøbel. Husk at bruge et mundstykke med bløde børster. Du bør rengøre din stol med PU-lædersæbe 4-6 gange om året.
 

5 råd: Forlæng lædermøblers levetid

  • Stil aldrig dine lædermøbler i direkte sollys

  • Sæt ikke dine lædermøbler tæt på varmekilder som f. eks. brændeovn, pejs eller radiator

  • Vær opmærksom på at knapper, tasker, legetøj og husdyr kan ridse læderet

  •  Hvis du spilder noget, så tør det straks af med en blød, sugende klud - så minimerer du risikoen for skjolder og pletter. Brug aldrig sulfo, benzin eller andre stærke kemikalier på læderet, da de kan ødelægge det.

  • Vær opmærksom på, at jeans og andre tekstiler kan indeholde overskudsfarve, som kan smitte af på dine lædermøbler, og det kan være svært at fjerne igen.
     

Vedligeholdelse af ægte læder

Er du så heldig at have en stol eller møbel i enten semianilin, standardlæder eller santoslæder, så giver vi her nogle råd til pleje af møblet.

Inden du tager din nye stol i brug, bør du smøre stolen eller stolehynden ind i en lædercreme, som er egnet til typen af læder. Til hverdag kan du nøjes med at tørre støv af lædermøbler, når det er nødvendigt. Brug en blød klud eller brug en støvsuger, men du skal huske at bruge et mundstykke med bløde børster, så du ikke risikerer at ridse læderet.

Minimum 4-6 gange om året bør du rense din læder stol af med læderrens og derefter smøre den ind i lædercreme.