Gigondas vin

Find en skøn Gigondas vin herunder og glæd dig til en særlig rødvin, der er rig på fylde og intensitet. Er du til rå power frem for elegance, er Gigondas måske noget for dig. Køb din Gigondas vin fra Rhône-regionen i Frankrig på Bilka.dk.

Derfor kan Gigondas være et køb værd

I billedlige omgivelser ved byen af samme navn bliver Gigondas vin dyrket. Denne fine vin kan du få fra Côtes du Rhône vinregionen i det sydøstlige Frankrig. Du kan for det meste få Gigondas som rødvin, men rosévin er også en mulighed. Du kan generelt forvente en intens rødvin med en masse kraft frem for elegance. Særligt kendetegnende for Gigondas er blandt andet:

  • Rødvin af Grenache
  • Fyldig og rig aroma
  • Duft af jord og urter
  • Intens eller mildere

Du kan opleve varierende aromaer af Gigondas. Hvis du vælger en vin, der er lavet på klassisk manér, får du en ret kraftig og mørk rødvin, der bærer præg af peber, sorte bær og den såkaldte Garrigue - en særlig beskrivelse af området og dens duft af jord og urter. Kigger du mere i retning af en moderne Gigondas? Her kan du prøve en lettere rødvin, der er mere rund og blød, og som du desuden nemmere kan drikke straks. 

Gode råd til Gigondas vin

Gigondas kan være en rig rødvin med masser af karakter. Baseret på den typiske Rhône drue Grenache kan du opleve en aroma, der som nævnt enten er til den kraftige eller mere bløde side. Har du en tung og kraftig Gigondas, kan rødt kød for eksempel være en flot makker. De mere moderne udgaver med en blødere smag, kan du drikke til blandt andet svinekød, fjerkræ og pizza.

På Bilka.dk finder du flere guides til at blive en god vinkender eller bare finde den oplagte vin til din middag. Er du især på jagt efter en lækker rødvin? Du kan få mange gode tips og inspiration i vores guides til rødvin. Så kan du måske være bedre klædt på til at dykke ned i vores store online udvalg af rødvin