Johanne Mosgaard

Butterdejspakker med svampe, porrer og Ingrid ærter

Opskrift 6 personer:

  • 150 g tørrede Salling Princip Ingrid Ærter
  • 400 g brune champignoner
  • 1 porre
  • 1 æble
  • 80 g valnødder
  • 1 håndfuld frisk kørvel eller timian
  • 1 tsk. tørret rosmarin + ekstra til drys
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. muskatnød
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • Salling Princip olivenolie til stegning + pensling
  • 1 pakke butterdej

 

Fremgangsmåde 

  • Stil Ingrid ærterne i blød i koldt vand i køleskabet i ca. 10-12 timer. Har du misset det, skal du blot forlænge kogetiden. Hvis de har ligget i blød, så skal de koges i letsaltet vand ca. 25-30 minutter og uden iblødsætning omkring 60 minutter. 
  • Hak champignonerne helt fint. Varm en stor pande eller wok med lidt olivenolie og steg champignonerne til de er svundet godt ind. Flæk porren på midten, rens den godt for jord og skær den i tynde skiver. Tilsæt til wokken. Skær også æble i små tern og tilsæt til wokken. Tilsæt sød paprika, muskatnød, tørret rosmarin, salt og godt med friskkværnet peber. Lad det hele stege i 5-10 minutter og hæld herefter wokkens indhold i en skål og lad det køle af (Det er vigtigt, at fyldet er kølet af, inden det bliver pakket i butterdejen). 
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Tilsæt de kogte Ingrid ærter til skålen, sammen med finthakkede valnødder og kørvel. Brug en foodprocessor til at blende fyldet groft. Der må stadig gerne være bid fra ærter og nødder. Skær butterdej ud i 6 rektangler. Læg 2-3 store spiseskefulde med fyld på midten og tryk det godt sammen. Skær strimler ned langs fyldet og flet strimlerne op over fyldet.
  • Læg butterdejspakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med lidt olivenolie og drys med flagesalt og tørret rosmarin. Bag i ca. 15 minutter til de er gyldne og butterdejen er sprød. Server som hovedelementet på julebordet – eller en anden tid på året. 

 

Se de andre opskrifter her

Forret

Mia Emilie Persson har kreeret forreten

Mia Emilie Persson har lavet 3 slags bruschetta, som kan bruges til et godt alternativ til den klassiske julemad. Find opskriften her.

Dessert

Frederikke Wærens har kreeret dessert 

Frederikke Wærens har lavet en perfekt dessert at tilberede dagen inden, den skal serveres og den egner sig godt til at servere i portionsglas. Desserten kan derfor også meget nemt transporteres, hvis man er den, der har lovet at medbringe dessert til middagen. Find opskriften her. 

Dagen Derpå

Jon Daniel Edlun har kreeret en ret til dagen derpå 

Jon Daniel Edlun har valgt at bruge julemiddagens rester til at lave en julesandwich. Han har brugt Confit de Canard fra Salling Princip, men man kan også sagtens bruge sine egne anderester – eller stegen. Dertil rødkålsrester, bløde, søde brød samt surt og salt. Jon anbefaler desuden Champignon- og trøffelpuré fra Salling Princip-serien. Find opskriften her.

SALLING PRINCIP

Vi har samlet alle Salling Princip produkterne på BilkaToGo.dk

Tryk på linket og fyld i din indkøbskurv