Kalenderlys

Find årets kalenderlys på Bilka.dk, og kom i julestemning allerede nu. Vi har flere flotte varianter, som du kan vælge imellem. Hos os kan du vælge et lys, som falder i din personlige smag. Så du kan tage del i traditionen og tælle ned til den 24. december.

Juledekoration

Har du brug for inspiration til at lave jule- eller kalenderdekorationen til hjemmet? Vi har lavet en guide, der giver dig inspiration til, hvordan du kan lave en juledekoration. Du kan bl.a. se videoer, der viser, hvordan du skal gøre.

Gør de levende lys mere sikre denne jul

Hvis du bruger et kalenderlys med en rigtig flamme til din juledekoration, skal du huske at holde opsyn med dekorationen hele tiden. Vi giver dig flere tips til, hvordan du kan gøre det mere sikkert at bruge levende lys.

Find dit kalenderlys hos os

Vær med til den hyggelige tradition, hvor der tælles ned til juleaften med et kalenderlys fra Bilka.dk. Du kan lave en flot juledekoration med kalenderlyset samt gran, kogler og en masse andre dekorative genstande. Den kan du nyde synet af i de 24 dage op til jul. 

På Bilka.dk har vi et fint sortiment af stearinlys med forskellige farver, mønstre og motiver, som du kan brænde en smule af hver dag i løbet af december måned. Når lyset er brændt helt ned, så ved du, at juleaften står for døren.  

 

Hvad er traditionen bag kalenderlys?

Kalenderlyset hører til de nyere traditioner i julemåneden, men faktisk kommet lyset fra en ældre skik, hvor man også talte dagene til juleaften. Selve kalenderlyset blev dog udbredt i 1942, da det blev sat i produktion under besættelsen. Herfra kunne danskerne tænde levende lys hver dag op til jul. 

Ideen om et kalenderlys fandtes dog allerede inden da, men her måtte folk lave det selv. Folk tegnede nemlig selv numrene på et almindeligt lys. Derudover talte folk også ned til juleaften ved hjælp af papkalendere med flotte billeder samt låger, hvor nye motiver ville gemme sig bag. 

 

Få kalenderlys og andet julebelysning

På Bilka.dk har vi også mange andre former for belysning til julen udover kalenderlys. Så kan du opnå en hyggelig stemning gennem hele december. Vi tilbyder eksempelvis produkter som:  

  • Lyskæder til at skabe hygge udenfor  
  • Figurer med julelys, der vil pynte i haven 
  • Kunstige stearinlys til den gode stemning indenfor   

 

Med vores julelys kan du sprede julestemningen både indenfor og udenfor. Brug eksempelvis vores lyskæder på træerne udenfor, og så vil dit hjem se indbydende og julet ud for enhver der kommer forbi. Derudover vil det også lyse flot op i løbet af de mørke og kolde vintermåneder.  

Vores mange kunstige stearinlys gør det også muligt for dig at skrue op for hyggen i julemåneden. Vi har flere slags lys, som du kan vælge imellem. Dermed kan du bruge dem på forskellige måder. Vi har blandt andet bloklys og fyrfadslys med LED. Og med disse lys behøver du ikke at bekymre dig om, at du glemmer at slukke dem.