Flag og vimpler

En flagstang med Dannebrog hejst til top i haven skaber ægte dansk feststemning. Hejs flaget op i flagstangen ved specielle lejligheder som flagdage, fødselsdage og mange andre. Her på siden finder du Dannebrosflag, standere og vimper til flagstangen.

 

 

Få styr på flagreglerne

Hvornår er det nu du må flage? Og hvad med de andre regler?er du ikke helt klar over de forskellige regler, så har vi gjort det nemt for dig. Vi har samlet dem alle i denne guide.

Flagstangsstøtter - minimums størrelse

Flag og flagstang måleskema

Flag og flagstang måleskema

Valg af flag, stander eller vimpel

Stutflaget er det firkantede Dannebrog, som ses i de fleste flagstænger landet over. Det er dette flag, private kan flage med, da der ikke kræves særlige tilladelser for at hejse det.

En vimpel er et smalt kileformet flag. En vimpel må bruges døgnet rundt, hele året, og er ikke underlagt de samme regler som Dannebrog. Størrelsen på en vimpel afhænger af flagstangen. Vimplen skal nemlig nå halvvejs ned af flagstangen.

En stander er et trekantet, aflangt flag, som er 2-3 gange bredere end vimplen og ikke lige så lang. Flaget syner derfor af mere end vimplen og bruges i høje flagstænger, hvor vimplen kan virke for spinkel. Standeren er, ligesom vimplen, ikke underlagt samme regler som Dannebrog.