Guides til mountainbikes

Bliv den ukronede konge af skoven på din MTB

Når det kommer til at vælge den rigtige cykel, er der mange der er faldet for den populære mountainbike. Traditionelt er cyklen designet til at kunne køre i skoven og off-road terræn, men mange danskere elsker komforten cyklen også kan give på landevejen.

Moderne mountainbikes kan med deres alsidighed være et godt transportmiddel. Uanset om du leder efter en god, stabil cykel der kan suse på landet, eller en sporty cykel der kan give dig flere timers underholdning i skoven eller andet terræn, så er en MTB et udemærket valg.

Der findes mange forskellige typer af MTBere og hver cykel har sine egne fordele inden for dette brede spektrum af anvendelsesmuligheder. Det brede sortiment kan dog også være svært at finde rundt i og derfor har vi her på sinde samlet nogle guides om mountainbikes, så du kan læse mere om cyklen inden du investerer i en af modellerne.

Typer af mountainbikes

Når du skal invitere i en mountainbike, så er det selvfølgelig vigtigt at du tager udgangspunkt i dit behov og ambitionsniveau.

Der findes mange forskellige typer af monutainbikes og herunder kan du læse om fire af dem, som vi synes er vigtigt at adskille, når det kommer til din ambition.

 

Mountainbikes for begyndere og til all-around

Disse cykler er geniale til hverdagen i byen, en tur med vennerne eller give den gas i det danske landskab. Med denne type af MTB får du gearkomfort i god kvalitet, en solid fjedergaffel og et stabilt aluminiumsstel.´, som er med til at sikre dig en behagelig kørsel. Disse cykler kommer også i en prisklasse de fleste kan være med i.

 

MTB til kvinder

Mountainbikes er ikke kun for de frygtløse mænd. Flere kvinder forelsker sig nemlig også i denne fantastiske sport. Selvom flere producenter tilbyder MTBer designet til kvinder, så kan du sagtens tage en 'almindelig' MTB, så længe den passer til dig, dit ønskede formål og din størrelse.

 

Mountainbike til cross-country

Disse cykler er perfekte til dig der elsker at suse rundt ude i naturen. Cyklen er designet til at omdanne din benkraft til fremdrift og er perfekt til mere tekniske ruter udendørs. Denne MTB er ideel uanset om du kører laps i skoven eller foretrækker længere strækninger.

 

MTB som endurobike og all-mountain bikes.

En mountainbike designet til højder og stejle trails. Cyklen er til dig der gerne tager udfordringen op i diverse bakker og som elsker at bruge din cykel i hårdt terræn. Denne type er mest elsket af dem der har prøvet MTB et stykke tid og som leder efter en cykel i god kvalitet.