Lav dit eget gækkebrev i påsken
Lav dit eget gækkebrev i påsken

Gækkebrev ideer

Gæk gæk gæk, min navn det står med... Gækkebreve er en dejlig påsketradition. Få inspiration og skabeloner til kunstfærdige mønstre og fine tekster, I kan skrive i gækkebrevene.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til gækkebreve

 

Gækkebreve kan bruges til mange ting. Selvfølgelig kan de først og fremmest bruges til at indhente et påskeæg fra familiemedlemmer eller venner - det er stort hit blandt børnene! Men faktisk kan gækkebrevene også bruges til påskepynt, når barnet har fået sit påskeæg.

Klip fx gækkebreve og brug dem som mellemlægsservietter på bordet – eller sæt dem fast på vinduerne med transparent tape. På den måde får I hjemmelavet påskepynt, der er personligt, og dit barn vil helt sikkert elske at se sin kreation pynte fint i hjemmet.

 

 

Gækkebreve skabeloner

Det er ikke altid nemt at forny sig, når der skal klippes gækkebreve. For hvordan får man lige gækkebrevet til at blive vildt flot? Vi hjælper jer med at skabe de fineste gækkebreve!

Du ka' downloade fine skabeloner til gækkebreve, så det er nemt at lade jer inspirere til forskellige mønstre, der passer perfekt til gækkebrevene og påsken.

 

Gækkebrev tekst

Der findes et utal af vers og rim til gækkebreve – fra de sjove til de mere poetiske. Se de mange forslag til gækkebreve tekst herunder og lad jer inspirere til, hvad I vil skrive i jeres gækkebreve. Gækkebrev vers 1

En vintergæk, 
en sommernar, 
en fugl foruden vinger, 
en lille ven, som har dig kær, 
en kærlig hilsen bringer. 

 

Gækkebrev vers 2

Gæk gæk gæk
Mit navn det står med lopper 
Pas på de ikke hopper 

Sådan maler du påskeæg

En anden måde at pynte op til påske er at lave sine egne påskeæg. Mal selv fine påskeæg og hæng dem på en gren for at skabe påskehygge i hjemmet. Det er en hyggelig aktivitet for både børn og voksne, så I kan bare slå jer løs (men pas selvfølgelig på æggene).

Gækkebrev rim 3

Digtet i Vejle af 24 snegle 
Skrevet i Rom af kaptajn Vom 
Gæt så hvorfra brevet kom 

 

Gækkebrev rim 4

Jeg sender dig en gæk-gæk-gæk, 
mit navn er blevet væk-væk-væk 
i stedet står der prik-prik-prik 
Hvem er jeg? - Prøv og kik-kik-kik 
Læg panden dybt i læg-læg-læg 
det gælder påskeæg-æg-æg

 

Gækkebrev vers 5

Gæk gæk gæk
Mit navn det står med prikker 
Pas på det ikke stikker

 

Gækkebrev rim 6

Fra en gammel ven, 
kommer gækken til dig hen. 
Om et æg den dig vil bede, 
hvis du ikke svar har rede. 

 

Gækkebrev rim 7

Omme bag en tjørnehæk 
fandt jeg denne vintergæk. 
Nu med den du får fra mig 
sendt en hilsen - hvem er jeg?

Påsketraditioner

Vi har mange hyggelige påsketraditioner i Danmark. Men hvor er det lige, at påskeharen kommer fra?- Og hvorfor sender vi gækkebreve? I denne guide giver dig et overblik over de forskellige påsketraditioner og hvor de stammer fra.

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.