Pynt hjemmet med tulipaner til påske
Pynt hjemmet med tulipaner til påske

Påsketraditioner

Påskens traditioner er mange. Læs mere om gækkebreve, påskeæg, påskeharen og hvorfor vi går på æggejagt i haven, når det er påske.

Historien bag gækkebrevet

Traditionen med at sende gækkebreve er faktisk dansk og har rødder langt tilbage til 1700-tallet. De små kunstfærdigt klippede breve er altid anonyme og har til formål at ’drive gæk’ med modtageren – deraf navnet gækkebrev. Det er dog normalt, at afsenderen giver et lille hint om sin identitet ved at skrive sit navn med prikker. Kan modtageren ikke gætte, hvem brevet er fra, skylder han eller hun afsenderen et påskeæg.

Mal påskeæg

At male æg er en hyggelig påsketradition, som både små og store kan samles om. Find kreativiteten frem og tryl de hvide æg om til små kunstværker, der pynter på ethvert påskebord. Det skal du bruge:

• Hårdkogte eller udpustede æg 
• Vandfarve 
• Pensler 
• Vand til at dyppe penslerne i

I kan også dekorere æggene med almindelige tuscher. Download skabeloner lige her for at få inspiration til forskellige mønstre

Æggejagt i haven

Ingen påske uden æggejagt. Send børnene ud i haven eller den nærliggende park på jagt efter æg, som påskeharen har ’lagt’. Traditionen med påskeharen stammer fra Tyskland og kom til Danmark i 1950erne. I starten var det primært sønderjyderne, der tog skikken til sig, men i dag er påskeharen en elsket gæst i haver over hele landet.