Hold en vinterprinsessefest
Hold en vinterprinsessefest

Frost fødselsdag

Hvad er mere oplagt end at holde en fest inspireret af Frost, hvis fødselsdagsbarnet er et vinterbarn? En Frost-fest med alle karaktererne fra Frozen vil med garanti være et kæmpe hit hos børnene – Lad Det Ske!  

Køb pynt til din Frost temafest

Frost fødselsdagspynt

Idéer til Frost-festen

Det er oplagt at dække fødselsdagsbordet med de populære karakterer fra Frost. Du finder både balloner, sugerør, servietter, kopper og meget mere med Elsa og de andre Frozen-figurer lige her på Bilka.dk - så bliver det ikke nemmere at pynte op til Frost-fest.

Er du vild med DIY projekter, og vil du gerne være være lidt kreativ, når det kommer til nogle af fødselsdagsforberedelserne? Her kommer en masse gode idéer til, hvordan du kan skabe en ægte vinterprinsesse-frost-stemning derhjemme. Nogle af hobbyprojekterne kan du måske lave sammen med fødselsdagsbarnet inden festen, så han/hun rigtig kan begynde at glæde sig! 

Download en færdig invitation, få inspiration til pynt, find opskrift på en vaskeægte Frost-kage og meget mere. Du finder det hele her - Rigtig god Frost-fest!

 

Søde Olaf-snemænd

Med tre skumfiduser, et par saltstænger, en træpind, lidt smeltet chokolade og en halv, orange chokoladeknap kan du på ingen tid trylle den sødeste snemand frem, der til forveksling ligner Olaf fra Frozen. 

Hvide balloner og snefnug

Pust masser af hvide balloner op og hæng dem i hvide snore fra loftet. Så har I et vinterlandskab på ingen tid. Kombiner med snenug - enten i karton eller måske perleplade-sne? Find skabelon til perleplade snefnug nedenfor. 

Snemændsæsker

Pak små æsker ind som snemænd – i hvidt papir og med orange karton som næse og sort karton som øjne og knapper. De fine snemændsæsker kan også eventuelt rumme en lille gave, gæsterne kan tage med hjem.

DIY tiaraer

Ingen prinsesse uden prinsessekrone. Lav tiaraer af piberensere i guld og sølv til alle festens vinterprinsesser, så de kan føle sig ekstra royale. Det er også en hyggelig aktivitet at lade de små prinsesser pynte deres egen krone med forskellige sten og perler. Se på billederne, hvordan du laver dem step by sted. 

Gæsterne kan også lave prinsessekroner i karton sammen til festen, eller fødselsdagsbarnet kan hjælpe med at lave dem til sine gæster inden festen. I kan for eksempel skrive gæsternes navn på dem og ligge dem på bordet som en slags bordkort. Du kan downloade en skabelon til prinsessekronen her.

 

Frostkage med vaniljesmørcreme og kokos

(8 personer)

 

Kagebunde
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
6 æg
165 g sukker
1 tsk. vaniljeessens
75 g smør, smeltet

Tænd ovnen på 160 grader. Smør tre små runde kageforme a 15 cm i diameter og beklæd bundene med et stykke bagepapir. Kom æg, sukker og vanilje i en skål og pisk det i 10-15 min., indtil du har en lys og tyk æggemasse. Bland mel og bagepulver og fordel det forsigtigt i æggemassen gradvist med en dejskraber. Tilsæt det smeltede smør og fordel kagedejen jævnt i de tre forme. Bag kagerne i ca. 20-25 min., indtil de er bagte og mærkes svampede, når du trykker let på dem. Vend kagerne ud på en bagerist og lad dem køle ned under et rent viskestykke. Skær herefter bundene i halve, så du i alt har seks kagebunde.

 

Hvid chokoladecreme

360 ml piskefløde
750 g hvid chokolade, hakket 
1 vaniljestang, delt på langs (fjern og gem marven)

Varm fløden med vaniljestangen og marven til lige under kogepunktet. Fjern den tomme vaniljestang og hæld den varme fløde over chokoladen i en skål. Lad stå i 3 min. og rør derefter den lune masse helt glat. Stil på køl, til det er helt koldt.

 

Samling af frostkage 

200 g tyndt udrullet hvid fondant
Blå frugtfarve
2 dl kokosmel
Toms snebolde til pynt 

Udstik ca. 12-14 iskrystaller i forskellige størrelser af den hvide fondant. Læg krystallerne på en bageplade beklædt med bagepapir og stil dem til side. 

Kom halvdelen af den hvide chokoladecreme i en skål og tilsæt et par dråber blå frugtfarve.

Pisk massen forsigtigt med en håndmikser, indtil det bliver til en tyk creme. Pas på ikke at overpiske cremen, da den nemt skiller. Stil på køl.

Pisk resten af den hvide chokoladecreme forsigtigt til en tyk creme og fordel det på fem af bundene med en paletkniv. Læg dem i lag, så du får en fin, høj kage og slut af med den sidste kagebund. Smør kagen med et lag isblå chokoladecreme, så det dækker hele kagen. Glat cremen pænt ud, så overfladen er fin. Drys med kokosmel på top og på sider, så det ligner sne.

Pynt kagen med de hvide fondant-iskrystaller. Gem nogle stykker til pynt af kagefadet. Du kan komme en smule chokoladecreme bag på hvert snefnug, så de sidder fast på kagen. Stil kagen på et kagefad af glas, så det ser ud, som om fadet er lavet af is. Pynt fadet med de sidste snefnug, lidt kokosmel og et drys flormelis. Top kagen med snebolde lige inden servering.

Snebolde med appelsin og nougat

(16 stk.)

 

160 g ren rå marcipan
Revet skal af 1 økologisk appelsin
80 g nougat af god kvalitet (gerne koldt fra køleskabet)
180 g hvid chokolade, smeltet
3 dl flormelis

Ælt marcipan med den revne appelsinskal og rul ud til en pølse, der skæres i 16 lige store stykker. Rul stykkerne til kugler. Skær den kolde nougat i 16 små stykker. Tryk en lille fordybning i hver marcipankugle og læg et stykke nougat i. Rul igen marcipanen nænsomt til kugler, så nougaten er gemt. Rul marcipankuglerne i hvid chokolade og derefter i flormelis. Rul evt. to gange i flormelis for et tykkere lag sne. Opbevar sneboldene i en lufttæt beholder, gerne på køl. Erstat evt. revet appelsinskal med revet frisk ingefær, kanel eller frysetørret kirsebærstøv.

Andre temafest idéer?

Få idéer til temafester og find alt, hvad du skal bruge til din næste fest: Borddækning, pynt, udklædning, mad, drinks, taler, festlege og meget mere! Fester & Gæster er vores univers på Bilka.dk, hvor vi hjælper dig med planlægning af livets store og små fester.