Blinis med røget ørredrillette

(8 personer)

 

Blinis

60 g boghvedemel
35 g mel
1 tsk sukker
½ tsk bagepulver
125 ml kærnemælk
60 ml mælk
1 æg
20 g smør, smeltet
Lidt smeltet smør til stegning

Mikrospirer til servering
Citronbåde til servering

Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem forsigtigt sammen til en glat dej. Varm en pande ved medium varme og bag små blinis på panden i ca. 30 sekunder på hver side. Gentag processen, indtil al dejen er brugt.

Ørredrillette

250 g røget ørred
Revet skal og saft af en citron
1 dl purløg, finthakket
2 spsk god mayonnaise
2 spsk creme fraiche

Fjern skind og ben fra fisken. Kom fisken i en skål og hak i mindre stykker med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det nænsomt sammen. Smag til med salt og peber. Server rilletten med de bagte blinis og pynt med mikrospirer og citronbåde.

 

Vin forslag til Blinis

Pinot-gris, Riesling Grand Cru, Chardonnay fra Californien.

Inspiration til festen

Opskrifter
Festtips
Pynt & Borddækning