Blinis med røget ørredrillette
(8 personer)
Blinis
60 g boghvedemel
35 g mel
1 tsk sukker
½ tsk bagepulver
125 ml kærnemælk
60 ml mælk
1 æg
20 g smør, smeltet
Lidt smeltet smør til stegning
Mikrospirer til servering
Citronbåde til servering
Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem forsigtigt sammen til en glat dej. Varm en pande ved medium varme og bag små blinis på panden i ca. 30 sekunder på hver side. Gentag processen, indtil al dejen er brugt.
Ørredrillette
250 g røget ørred
Revet skal og saft af en citron
1 dl purløg, finthakket
2 spsk god mayonnaise
2 spsk creme fraiche
Fjern skind og ben fra fisken. Kom fisken i en skål og hak i mindre stykker med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det nænsomt sammen. Smag til med salt og peber. Server rilletten med de bagte blinis og pynt med mikrospirer og citronbåde.
Vin forslag til Blinis
Pinot-gris, Riesling Grand Cru, Chardonnay fra Californien.
Køb pynt til festen
Pynt og festartikler