Tips og ideer til bryllupskortet
Tips og ideer til bryllupskortet

Inspiration til at skrive et bryllupskort

Hvad skal der stå i et bryllupskort? Hvor langt skal det være? Hvor personligt skal det være? Hvad skal man undlade at skrive i et bryllupskort? Disse spørgsmål og mange flere vil vi forsøge at give dig svar på i denne store guide. Så kan den store dag bare komme an!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til bryllupskort

 

Uanset dit forhold til brudeparret bør du lægge tid og kærlighed i forfatningen af et bryllupskort, da disse kort ofte betyder rigtig meget for det nygifte par. Det er hilsner som brudeparret kan kigge tilbage på og mindes deres store dag.

 

Hvad skriver man i et bryllupskort?

Det er der ikke noget entydigt svar på. Det kommer an på, hvor godt du kender brudeparret, og hvordan de er som personer.

 • Er det et bryllupskort til dine bedste venner, familie, eller blot bekendte?
 • Er det fx religion, humor eller romantik, der kendetegner deres forhold til hinanden?


Det har en stor betydning for, hvad der skal stå i kortet. Vi giver her inspiration og bud på tekst til dit bryllupskort, hvad end det er til venner, familie eller bekendte. 

Bryllupskortet er måske ikke det første i ens tanker, når man skal til bryllup. Men bryllupskortet har en enorm stor betydning, for kortet bliver ofte gemt og set tilbage på som et dejligt minde for brudeparret.

Derfor er det rart, hvis man som gæst har gjort sig umage med at skrive noget meningsfuldt, der passer i den relation, man har til brudeparret. 

Skriv den bedste bryllupstale

Måske skal du også holde en tale til brylluppet? Så er vi klar med gode tips til, hvordan du både skriver og holder en god tale for brudeparret. Vi giver dig gode råd til, hvad du kan skrive i talen og hvordan du holder den bedste tale.

Bryllupskort til vennerne

Skal du til bryllup ved dine rigtig gode venner, så vil det være oplagt at tage udgangspunkt i en oplevelse, I har haft sammen, og som kan relateres til brudeparrets stærke bånd sammen. 

Det er helt okay at bruge humor, hvis brudeparret har let til latter eller I har et nært forhold. Det kan også bruges mere personligt, hvor du bruger bryllupskortet som en måde at udtrykke din glæde over jeres venskab, og hvor du hylder deres kærlighed til hinanden.

Et bryllupskort må gerne være internt, da det er din hilsen til brudeparret og ikke til de andre gæster, så de behøver ikke nødvendigvis at forså referencerne. Vigtigst er, at du skriver kortet efter det forhold, som du har til brudeparret og hvad der passer til deres personlighed.

 

Bryllupskort til familien

Skal du til bryllup ved et nært familiemedlem, så er bryllupskortet en god måde at udtrykke de følelser, som man måske ikke går og siger til hinanden i hverdagen. Derfor må det gerne være personligt.

Fokusér eksempelvis på jeres livslange forhold, og hvorfor brudeparret passer så godt til hinanden. Har de ændret sig i en bedre retning i forhold til inden, de mødte hinanden?

Der må gerne bruges humor, men måske ikke i så høj en grad, at det overskygger det rørende element i din hilsen. Men igen, så tilpas kortet til de typer, som brudeparret er. 

 

Bryllupskort til bekendte

Er du inviteret til bryllup ved et brudepar, hvor I kun er bekendte, så kan det være svært at finde ud af, hvad der skal stå i bryllupskortet. Pas på med at gøre det for personligt eller for humoristisk, hvis ikke du kender parret godt.

Vælg hellere en lidt mere formel tilgang, hvor du skriver en kærlig hilsen og tilføjer et kendt citat eller en sjov lille ekstrabemærkning, som brudeparret tydeligt kan tyde er en humoristisk sætning. 

Festlige indslag til ethvert bryllup

Skal du arrangere underholdning til brylluppet? Så er du heldig! Vi har samlet vores bud på 6 festlige indslag til brylluppet, der helt sikkert vil sørge for en fantastisk stemning og sprede latter og smil blandt gæster og brudeparret.

Sådan skriver du en bryllupskort tekst

Det er ikke altid nemt at skrive et bryllupskort. For hvordan får man lige formuleret det korrekt og skrevet det helt rigtige til brudeparret? Her er nogle forslag til emner til din bryllupskort tekst, der generelt kan bruges uanset forholdet til brudeparret:

 • En oplevelse, du har haft sammen med brudeparret.
 • Særlige kendetegn ved brudeparret.
 • Noget, der minder dig om brudeparret.
 • Hvad du ønsker for brudeparret i fremtiden.


Herunder har vi også opstillet eksempler på henholdsvis kærlige, sjove og formelle citater, du kan tage udgangspunkt i, når du skal skrive teksten til dit bryllupskort.

 

Den kærlige

 • Vær gavmild med kærligheden. Den er det eneste, der vokser, jo mere man ødsler med den.
 • Kærlighed er en gave. Tak fordi vi må være med til at åbne jeres og fejre den med jer. 
 • "Elsk at blive gift, for at blive gift er at blive elsket" - Louis Kristensen.
 • "Kærlighed er livet. Og hvis du går glip af kærlighed, går du glip af livet" - Leo Buscaglia.

 

Den sjove

 • At være gift er som med ethvert andet arbejde – det hjælper på tingene, hvis du kan lide din chef!
 • Når to bliver til en, bliver matematikken meget nemmere. Tillykke med sammenlægningen. 
 • "Hvis en ægtemand ofte bliver skældt ud af sin kone, behøver han ikke fortvivle. Det betyder jo kun, at hun ikke har opgivet ham helt" - Walter Winchell.
 • "Den ideelle ægtemand er altid høflig overfor sin kone. Han flirter aldrig med andre kvinder, skænder ikke, roder ikke, drikker ikke, eksisterer ikke" – Marlene Dietrich.

 

Den formelle

 • Tak fordi vi må fejre et af livets store øjeblikke med jer.
 • Gift dig ikke med den, du kan leve med – men gift dig med den, du ikke kan leve uden.
 • "At finde hinanden er begyndelsen, at blive sammen er fremskridt, at samarbejde er succes" - Henry Ford.
 • "Et godt ægteskab er i bund og grund en konkurrence i at være mest generøs" - Diane Sawyer.


 

 

Eksempler på tekst til bryllupskort

Herunder finder du et par eksempler på tekst til bryllupskort, du kan bruge som de er eller tage udgangspunkt i, hvis du gerne vil skrive en længere bryllupshilsen til brudeparret. Eksemplerne kan enten stå for sig selv som en afsluttende bemærkning, men du kan også bruge dem som inspiration.

 

Bryllupsdigt

Digt 1:

Lykken er som en lille fugl,
der flyver og kommer tilbage.
Gid den hos jer må finde skjul,
og blive der alle jeres dage.

 

Digt 2:

Vil man at en ting skal vare
må man starte med at spare,
men om kærlighed på jord
gælder omvendt dette ord.
Hvis man vil, at den skal vare
må man give og ikke spare.

 

Bryllupscitater

 • Lad aldrig solen gå ned over et skænderi. Afslut hver dag med et kys. 
 • Always remember that in the word ’wedding’, ’we’ comes before ’I’…
 • Tillykke med brylluppet. Må dette kapitel i jeres liv blive langt og begivenhedsrigt. 
 • Husk! Ægte kærlighed er at stå sammen på de gode dage og endnu tættere på de dårlige. Hjertelig tillykke med brylluppet. 

Bryllup

Vi har samlet en masse inspiration til dig, der enten skal giftes eller skal være gæst til et bryllup. Her kan du bl.a. finde gode idéer til borddækning, underholdning, taler og meget mere. Vi sørger for, at du er godt klædt på til brylluppet!