Passive højttalere

Til dig, der allerede har en forstærker, er en passiv højtaler det rette valg. Få mere for pengene med passive højtalere – du betaler kun for højtalereffekten, ikke for en indbygget forstærker. Vælg efter watt, transportable modeller eller monteringsmuligheder. Se vores store udvalg herunder på Bilka.dk

En passiv højttaler uden forstærker

Fordelen ved en passiv højttaler er, at du selv kan matche med en forstærker. Uden indbygget forstærker vil den rette eksterne hifi-forstærker kunne få det optimale udbytte ud af dine passive højttalere. 

  • Du matcher selv med dine foretrukne forstærker
  • Prisen afspejler højttaleren alene uden forstærker
  • Ved reparation behøver kun højttaleren at undværes

Kvalitet, styrke og mærke af forstærker er dit helt eget valg, når du sammensætter med en passiv højttaler i dit hifi-system. Du betaler kun for selve højttaleren og kan dermed få den bedst mulige kvalitet inden for dit budget. Ved behov for reparation kan du nøjes med at undvære højttalerne – ved en aktiv højttaler ville også den indbyggede forstærker skulle undværes i reparationsperioden.

Hvordan vælger du dine nye passive højttalere?

Inden for dit budget kan du finde flere forskellige passive højttalere, der adskiller sig på tre primære områder – effekten, det vil sige watt, udformningen, det vil sige, om de er velegnede til at transportere, og muligheder for montering.

  • Watt – Effekten på enhver højttaler, både passive og aktive højttalere måles i enheden watt. Jo højere W jo større effekt/lyd. Ofte afgør W prisen, så vælg ikke en højere W, end du reelt har brug for – det koster som regel mere.
  • Transportabel – Hvis du arbejder som DJ eller musiker med spillejobs, er vægten på højttalerne ofte relevant. De fleste passive højttalere fås i flere forskellige størrelser målt i tommer – 8”, 10”, 12” eller 15”. 
  • Montering – Til spillejobs bør en passiv højttaler kunne monteres på stativ, mens de mere stationære til brug i hjemmet enten kan hænges på væggen eller stilles på gulvet. Til surroundsound kan mulighed for ophæng i loftet også være relevant.

Kig dig omkring i vores store udvalg af passive højttalere til skarpe priser lige her på Bilka.dk.