Fugemasse

Skal du i gang med at fuge dørkarmen, vindueskarmen eller lister derhjemme? Så har du brug for den rette fugemasse til opgaven. På Bilka.dk kan du dykke ned i et stort og varieret udvalg af forskellige fugemasser til dine behov. Find blandt andet akrylmasse og silikonefuge herunder. 

Skjul huller og sammenføjninger med fugemasse 

Fugemasse er en tyktflydende masse, som du kan bruge til at udfylde huller samt mellemrum mellem sammenføjninger. Det kan for eksempel være, at du vil lappe et boret hul i væggen eller ønsker at lave et flot finish mellem panelet og væggen. Det oplagt at bruge fugemasse til at udfylde mellemrummet mellem de nye fliser og klinker på badeværelset eller i køkkenet. Med andre ord har fugemasse mange praktiske formål.  

 

Hvilken type fugemasse bør du vælge? 

Der findes flere forskellige typer af fugemasser på markedet. Hver variant har sine styrker og begrænsninger. Hvilken fugemasse, du bør vælge, afhænger i høj grad af, hvilken type fugeopgave du skal i gang med:  

  • Akrylmasse - Skal du fuge en revne mellem et panel og væggen, er akrylmasse oplagt. Den er også god at bruge til vinduer og døre, og du kan sagtens male det over, hvis du vil. Akrylmasse er egnet til indendørs brug. 
  • Sanitets- og byggesilikone - Det optimale valg til badeværelset og til at eksempelvis fuge fliser og klinker i badet. Du kan også bruge det andre steder inde og ude omkring vinduer og døre eller mellem bordplade og køkkenvask.  
  • Byggesilikone - Byggesilikone er god til en lang række formål inde og ude. Det gælder både vinduer, døre, vægge, loft og paneler. Du kan desuden male fugemassen over. 
  • Malerfuge - Malerfuge er det ideelle valg i forbindelse med malerarbejde, hvor du ønsker et flot finish, da du også kan slibe massen. Den er god til det meste indendørs undtagen omkring vådområder.  
  • Fugelim - Fugelim kombinerer elastisk lim med fugemasse, hvilket gør den særlig god til montagearbejde inde og ude. Det gælder for eksempel fugning af kogeplader eller limning af fartøjer. 

 

Hvilket projekt har du i planerne? På Bilka.dk finder du sikker den type fugemasse samt spartelmasse, du skal bruge til at sikre det bedste resultat.