Stormsikring af huset

Tips og tricks til at få huset og haven sikkert igennem stormen

Efterår og vintermånederne byder ofte på stormvejr og voldsom blæst, som kan udrette store skader på dit hus. Vi giver dig her 5 gode råd til, hvad du kan gøre, inden stormen raser.

1. Stil løse ting et sikkert sted
Har du havemøbler, haveredskaber, fuglehuse og andre løse ting i haven, så sørg for at stille dem i læ et sikkert sted. 

2. Gør taget klar til stormen
Tag et kig på taget og tjek, om tagsten og plader ligger, som de skal. Er de skæve, kunne det tyde på, at de er ved at gå løse. Husk også at tjekke antenne, parabol og andre løse ting på taget, som stormen kan hive fat i.

3. Undgå stormskader på drivhuset
Vil du undgå at stormen gør det af med drivhuset, så kan du lade dig inspirere af disse simple råd. Tjek om glassene sidder løst - for gør de det, går de lettere i stykker. Du kan lime glassene fast med en lille klat silikone ved clipsen. Hvis du vil opnå et endnu bedre hold, kan du lime alle glas fast til profilerne med silikone. Husk også at lukke døre og vinduer, så vinden ikke kommer ind og raserer drivhuset.

4. Stormsikring af trampolinen
Er haven ustyret med en trampolin, er det en god idé at skille den ad og stille delene væk  i skuret eller garagen. Alternativt kan du bruge et stormsikringssæt, som fastgører trampolinen med kraftige pløkker.

5. Tjek tag og hus efter stormen
Når stormens rasen er ovre, er det en god idé at tjekke hus og tag for eventuelle skader. Opdager du skader, kontakt da dit forsikringssselskab.

Er skaden sket?
Har du været uheldig at få vand i kælderen, så er en trykpumpe og affugtermaskine uundværlig. På Bilka.dk kan du finde et stort udvalg af affugtere.