Alt om garageporte

Få hjælp til at vælge en garageport, der passer til dit hus

FAQ om garager

 

Før du bestiller en garageport er det vigtigt, at du tager et kig på dit hus og omgivelserne omkring huset, så du får en garageport, der passer til netop dit hus.

 

Forskellige typer af garageporte

Der findes flere forskellige typer af garageporte, og hver har sine egne fordele og egenskaber:

  1. Vippeporte: Disse er blandt de mest traditionelle og enkle garageporttyper. En vippeport er lavet af et enkelt, solidt stykke og vipper opad for at åbne, hvilket betyder, at en del af porten rager ud over garagen, når den åbnes. De er normalt mere økonomiske men kræver plads foran garagen til åbning.

  2. Rulleporte: Ligner meget rullegardiner og består af mange små sektioner, der er samlet sammen. Når porten åbnes, ruller disse sektioner op omkring en tromle i toppen af portåbningen. Rulleporte er pladsbesparende, da de ikke kræver ekstra plads til at åbne.

  3. Sektionsopdelte porte: Disse porte består af flere horisontale paneler eller sektioner, der er forbundet med hængsler. Når porten åbnes, løftes panelet opad og langs loftet i garagen. Sektionsopdelte porte er meget populære, da de er pladsbesparende, kan isoleres og findes i mange design.

  4. Ledhejseporte (eller ledport): Ledhejseporte er en type af sektionsopdelt port, men i stedet for at glide langs loftet, åbner de lodret opad og derefter indad langs garagens loft. Dette design gør dem ideelle til garager med begrænset plads eller hvor der er behov for at maksimere den lodrette plads. De er også kendt for at være robuste og sikre.

Valget af garageporttype afhænger af dine specifikke behov, såsom pladsbegrænsninger, designpræferencer, budget og funktionalitet. Hver type har sine egne fordele, og det er meget forskelligt, hvad der vil være den bedste løsning til netop dit hjem.

Når du har gjort dig overvejelser omkring, hvilken type af garageport du ønsker, er det tid til at måle op - Opmålingen kan også være afgørende for, hvilken garageport der egentlig er plads til.

 

Husk at måle korrekt op

Når du skal købe en garageport er det rigtig vigtigt, at du måler korrekt op, så garageporten passer ind. Her kommer vores 4 steps til korrekt opmåling: 

  1. Du måler korrekt op ved at måle bredden på porthullet og måle porthøjden - her er det en god idé at måle flere steder, så du er sikker på, at det bliver helt nøjagtigt.
  2. Gå herefter indenfor og kontrollér pladsen i siderne. Det er vigtigt, at der er 10 cm fri i både venstre og højre side. Desuden er det vigtigt at tage højde for sokler, stikkontakter, vandrør og lignende, ligesom det er vigtigt, at væggen er plan og fast, så man kan montere skinnerne.
  3. Nu er du klar til at kontrollere overhøjden på garageporten. Det er vigtigt, at der er minimum 20 cm's overhøjde målt fra porthullet og op til eventuelt loft eller spær. Det er også vigtigt, at overlæggeren er plan og fast, da det er den, der skal holde garageportens vægt.
  4. Målene noteres til slut i opmålingsskemaet - og du er klar til at bestille. Du vælger selv, om du vil montere garageporten, eller om vi skal måle op og montere for dig.

Nu har du målene på plads - Så er det tid til at kigge på udvalget. 

 

Stort udvalg af garageporte

Vi har et bredt udvalg af garageporte her på Bilka.dk i forskellige designs. Du finder porte med fyldninger, vandrette spor og glatte paneler. Og så kan du blandt andet vælge mellem hvid, mørk eg og antracit. Se udvalget af garageporte her.

Garageporte

Garageporte og carporte

Her på Bilka.dk finder du et bredt udvalg af garageporte og carporte. Find den løsning, der passer bedst til dit hjem.