Parkeringsskiver og fartkontrol

Slip for at betale dumme penge med en parkeringsskive og/eller en fartkontrol alarm. Se vores udvalg herunder og læs mere om parkeringsure længere nede på siden.

Hvad er reglerne for parkering?

Er du i tvivl om hvad parkeringsreglerne er, eller trænger du bare til en genopfriskning? Så læs guiden her og undgå irriterende parkeringsbøder

SÅDAN VIRKER SAPHE TRAFIKALARM

Med en Saphe trafikalarm bliver du underrettet om blandt andet fotovogne og kødannelser, når du kører bil. I vores guide kan du blive klogere på, hvordan Saphe trafikalarm virker.

Undgå parkeringsbøder og fartbøder med parkeringsskive og fartkontrol

Parkeringsbøder er de mest irriterende penge, man kan komme af med, da det i princippet er penge ud af vinduet. Specielt hvis man har en parkeringsskive, men blot har glemt at sætte den. Med en parkeringsskive fra Bilka.dk kan du slippe for parkeringsbøder. Den elektroniske parkeringsskive registrerer selv, når bilen holder parkeret, og indstiller dermed sig selv.

En anden irriterende ting er, hvis man bliver stoppet for at køre for stærkt. Fartkontrollørerne kan komme pludseligt, og det er derfor rarest at være forberedt. Med en fartkontrol alarm vil du i de fleste tilfælde blive advaret, inden du kører forbi en fartkontrol. Du kan også indrapportere fartkontrollører og ulykker eller farer til andre brugere.

 

Hvornår får man en parkeringsbøde?

Helt simpelt får du en parkeringsbøde, når du parkere indenfor et område, hvor der er restriktioner for hvor og hvornår du må parkere, og du ikke overholder disse restriktioner. Det kan for eksempel være hvis du holder udenfor en bås, hvor dette ikke er tilladt, selv hvis du kun holder delvist udenfor båsen. Du risikerer også en parkeringsbøde, hvis parkeringsskiven eller parkeringsuret er stillet forkert, ikke er stillet eller slet ikke er tilstede eller synligt.

En parkeringsskive skal være stillet til nærmeste kvarter efter parkeringen. Hvis du parkerer i en tidsbegrænset parkeringszone, og har opbrugt din tid, så må du ikke rette på parkeringsskiven eller parkeringsuret uden at flytte bilen. Dette kan også give en bøde. En parkeringsskive eller et parkeringsur skal være synligt i forruden. Hvis det sidder der permanent, skal det sidde i nederste højre hjørne af forruden. Der må kun være én parkeringsskive eller ét parkeringsur synligt.

 

Hvordan virker en parkeringsskive?

Man skal ikke tænke over, om man nu har husket at sætte parkeringsskiven, fordi et parkeringsur er altid tændt. Når bilen slukker, indstilles parkeringsuret automatisk til det nærmeste kvarter efter parkering.

For eksempel hvis man parkerer kl. 12.10 vil parkeringsuret sætte parkeringstiden til 12.15.

Man skal dog være opmærksom på, om det løber tør for batteri, da et slukket parkeringsur kan give risiko for bøde. Man skal også være opmærksom på, om man parkerer et sted, hvor der senere vil være et tidsinterval, der er gældende. For eksempel hvis man ankommer kl. 15.00, men parkeringsintervallet gælder fra 16-20. Så skal man manuelt indstille uret til starttiden, kl. 16.00.

 

Hvorfor skal jeg have BEAM fartkontrol og ikke bare en app fra telefonen?

En af de største fordele ved BEAM fartkontrol er, at den selv kobler op på din telefon, når du sætter dig ind i bilen for at køre. Dermed skal du ikke huske dig selv på at åbne din app på telefonen hver gang, du skal på køretur. Derudover er den utrolig brugervenlig i forhold til at advare andre omkring fartkontrol eller ulykker, da man blot skal trykke på knappen, og så er alle andre BEAM brugere advaret.