Vitaminer og mineraler

Hvis du har et ønske om at supplere din kost med et kosttilskud fremstillet af vitaminer og mineraler, kan du her på siden finde et bredt udvalg. Herunder finder du vitaminer og mineraler i mange forskellige former som eksempelvis piller, kapsler og tabletter. Gå på opdagelse i udvalget lige her på Bilka.dk.

Kend forskel på vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler er essentielle for at opretholde fysisk og mental vitalitet, mens man ældes. Mange kosttilskud er fremstillet af næringsstoffer i form af vitaminer og mineraler, som har til formål at supplere din normale kost.

Man kan overordnet skelne mellem to typer vitaminer:

  • Vandopløselige vitaminer (B og C)
  • Fedtopløselige vitaminer (A, D, E og K)

 

De vandopløselige vitaminer bliver ikke lagret i kroppen, hvilket betyder, at hvis du indtager for meget af et af disse vitaminer, vil overskuddet blive udskilt med urinen.

De fedtopløselige vitaminer bliver derimod lagret i kroppens fedtvæv. Da et eventuelt overskud ikke udskilles på samme måde som ved de vandopløselige vitaminer, kan for store mængder af fedtopløselige vitaminer derfor medføre en sundhedsmæssig risiko.

Der findes også en lang række mineraler, som bidrager til forskellige funktioner i kroppen. Eksempler på mineraler er:

  • Calcium, der er nødvendig for vedligeholdelse af normale knogler og tænder
  • Jern, der bidrager til en normal ilttransport i kroppen
  • Magnesium, der bidrager til en normal muskelfunktion.

 

Værd at vide om vitaminer og mineraler

Det er vigtigt at understrege, at et kosttilskud fremstillet af vitaminer og mineraler er et supplement og derfor ikke må træde i stedet for en varieret og afbalanceret kost. Derudover bør man altid overholde den anbefalede daglige dosis af kosttilskuddet, der er noteret på produktet. Dette er dels for at opnå den anpriste gavnlige virkning, men også fordi nogle produkter kan udgøre en sundhedsrisiko, hvis de bliver indtaget i for store mængder.

Her på siden kan du gå på opdagelse i vores brede udvalg af vitaminer og mineraler, hvor du med stor sandsynlighed kan finde lige det, du ønsker. Se også vores store udvalg af fiskeolie og omega-3 fedtsyrer lige her. Hvis du i stedet ønsker et supplement til din træning, kan du også finde et bredt udvalg af produkter til sportsernæring her. Find det hele på Bilka.dk – dit hypermarked.