Motorik legetøj

Motorik-legetøj stimulerer og understøtter dit barns udvikling gennem leg og bevægelse. Selv om børn elsker at bevæge sig, kommer motoriske færdigheder ikke af sig selv. Motorikken skal trænes og udfordres, og det bliver den med det rette legetøj. Tjek det spændende udvalg herunder.

Motorik-legetøj til leg og læring

En god motorik er forudsætningen for, at dit barn føler sig godt tilpas og trives. Det gælder ikke kun i forhold til bevægeapparatet og dets fysiske formåen. Et motorisk kompetent barn får nemmere og sjovere ved at udfolde sig – ikke kun fysisk, men også psykisk, socialt og indlæringsmæssigt. Når du giver dit barn motorik-legetøj understøtter og stimulerer du derfor hele dit barns sansemotoriske udvikling – både her og nu og for fremtiden.

  • Er med til at stimulere og styrke sanseapparat og motorik
  • Det er legetøj til udforskning og til eksperimenterende leg
  • Gør barnet fysisk, psykisk, socialt og indlæringsmæssigt kompetent

 

Børn er ikke éns og udvikler sig derfor forskelligt. Nogle gange sker deres udvikling i tigerspring og ryk, og andre gange står de stille på et enkelt udviklingsstadie. Vil du understøtte dit barns sansemotoriske udvikling, kan du gøre det med deciderede øvelser, men også med pædagogisk og udviklende legetøj.

 

Hvilken motorik legetøj skal jeg vælge?

Børn er født med en naturlig grundmotorik, og det er den grov- og finmotorikken skal bygges ovenpå. Der findes rigtig meget motorik-legetøj til babyer og tumlinger, og det kan derfor virke uoverskueligt at skulle finde frem til det helt rigtige til sit barn. Her får du et par fokuspunkter, som forhåbentlig kan gøre det lidt nemmere.

  • Motoriklegetøj/baby: Fra spæd til 1års alderen er det først og fremmest motorik og balance, der skal stimuleres. Babyer er nysgerrige og vedholdende og vil have stor glæde af f.eks. et aktivitetsstativ, et aktivitetstæppe, bolde eller en sansegynge.
  • Motoriklegetøj/tumling: Det er alderen fra 3 år. Her er det motorik, balance og bevægelseskoordinationen, der skal understøttes. Det kan gøres med f.eks. stableklodser, puttekasser, et dukkehus, bolde, en løbecykel, en gåvogn eller dukkevogn.

Når du har fundet det helt rigtige til dit barn, bestiller du det nemt og hurtigt på Bilka.dk.