BILKA MINIMERER KLIMAPÅVIRKNING

Klimaet er et fælles ansvar, og i Bilka ligger det os meget på sinde at være med til at gøre en forskel. Herunder kan du se, hvilke initiativer vi har i gang lige nu.

AFFALDSINDSAMLING

Hvert år sætter vi sammen med Danmarks Naturfredningsforening fokus på affaldssortering og genanvendelse. Under overskriften ’Danmarks Største Affaldsindsamling’ opfordrer vi alle til at samle skrald og komme det i containere på Bilkas parkeringspladser. For hvert kilo indsamlet affald donerer vi 1 kr. til Danmarks Naturfredningsforening.

I år kan du fra d. 7.-20. september aflevere affald fra naturen i store containere på Bilkas parkeringsplads. Kom ud i Bilka og hent gratis indsamlingssække til både børn og voksne. Sidste år samlede vi sammen over 150 tons affald, og Bilka donerede over 150.000 kr. – med din hjælp kan vi gøre det endnu bedre i år.

ENERGIFORBRUG

I hele Salling Group er der et stort fokus på energiforbruget og på, hvordan vi kan minimere det og dermed CO2-udslippet. I 2019 modtog Salling Group Energiforum Danmarks Energipris for en stor reduktion af energiforbruget og for vores vedvarende arbejde med energiledelse. En stor anerkendelse, som vi er stolte af.

TIPS TIL AT HANDLE MERE KLIMAVENLIGT

I Bilka vil vi gerne hjælpe alle, der har lyst til at handle mere klimavenligt. Selv med små ændringer i hverdagen kan du og din familie nemlig gøre en forskel for klimaet. Det handler fx om, hvad I kommer i indkøbskurven, hvordan I tilbereder maden derhjemme, og hvordan I kan hjælpe med at reducere madspild. Vi har samlet en række klimatips, der er lige til at gå til, og som hænger på skilte i alle vores hypermarkeder.

MINDRE MADSPILD

I Bilka har vi et stort fokus på at reducere madspild, og vi har derfor kigget alle vores processer og procedure igennem. Eksempelvis har Bilka et samarbejde med Muskelsvindsfonden, der hvert år afvikler Grøn Koncert. Koncerterne er i år blevet aflyst grundet Covid-19. I den forbindelse var Grøn Koncert brændt inde med 32.000 pizzaer, som skulle være solgt rundt i landet til diverse koncerter. For at hjælpe vores samarbejdspartner og undgå madspild, har vi i Bilka købt pizzaerne af Muskelsvindsfonden.