VORES REJSE MOD MINDRE CO2

I Salling Group har vi som mål at halvere vores udledning af CO2 fra egen drift allerede i 2030. Dette sker som et led i vores forpligtelse til at leve op til Parisaftalens mål og frem mod 2030 ser vi løbende ind i nye initiativer og teknologier, som kan hjælpe os på rejsen mod mindre CO2.

MINDRE MADSPILD GAVNER UDSATTE FAMILIER

I Bilka arbejder vi målrettet på at nedbringe madspild. Vores mål er at at halvere hypermarkedernes totale madspild inden 2030. Vi er allerede godt på vej med en reduktion på 37,5 % siden 2015. Vi fortsætter desuden vores faste samarbejde med FødevareBanken, der sikrer, at vores overskudsvarer bliver uddelt til mennesker i svære livssituationer særligt til højtider.

 

FÆRRE LASTBILER PÅ VEJENE

I Salling Group og Bilka prøver vi hele tiden at optimere logistik og minimere vores transport. Derfor har vi samlet en del af transporten af vores forskellige varekategorier, hvilket betyder, at vi fylder lastbilerne mere op og samtidig mindsker antallet af lastbilleverancer til hypermarkederne – hvilket er lig med færre antal kørte kilometer.

Bilka er for 4. gang Årets Plantebaserede Supermarked og vinder af ”Bedst-i-pris” for 2. gang i træk

Det er med stor glæde og stolthed, at Bilka for andet år i træk er kåret som ”Bedst-i-pris” af Dansk Vegetarisk Forening. Ikke mindst fordi det betyder, at alle jer med appetit på en mere grøn hverdag fortsat kan handle i Bilka til overkommelige priser – selv i en tid, hvor fødevarepriserne stiger.

Og Bilka er det rigtige sted at handle grønt. For Dansk Vegetarisk Forening har også for fjerde år i træk kåret os som ”Årets Plantebaserede Supermarked”. Vi vil nemlig gerne gøre det nemt og billigt for dig, der gerne vil spise flere grønne fødevarer. Og vi er med dig hele vejen.

DEN STORE KLIMADATABASE

Bilka samarbejder gennem Salling Group med den Store Klimadatabase, som hjælper med at skabe større gennemsigtighed i forhold til de 500 mest solgte varetypers CO2- aftryk. På den måde kan vi hjælpe alle vores kunder med at putte mindre CO2 i kurven.

GENANVENDELSE OG SORTERING AF AFFALD

I samarbejde med ISS arbejder vi løbende på nye tiltag, som skal hjælpe hypermarkederne til at sortere affald korrekt og dermed i sidste ende nå Salling Groups målsætning om 90 % genanvendelse af vores affald. I 2021 blev 74,7 % af affaldet genanvendt med en forbedring på 3,4 % fra året før. Fra 2022 har vi et særligt fokus på at gøre det nemmere for vores slagter, deli og bager, at sortere affaldet korrekt via test af nye affaldsstativer og nye transparente affaldssække.

FRA GAS TIL ELDREVNE VARMEKILDER

I Bilka siger vi farvel til fossil opvarmning af vores hypermarkeder. I de huse, der ikke er varmet op af fjernevarme, er det vores ambition i 2022 at skifte vores olie- og gasfyr ud med eldrevne varmepumper. Ved udskiftningen reducerer det enkelte hypermarked CO2-udledningen fra sit varmeforbrug med mellem 74 og 78 procent.

LED-LYS I LOFTET

Lyskilderne i et hypermarked udgør en stor del af det daglige energiforbrug. Derfor har vi siden 2018 skiftet til LED – og skifter løbende ud til nye og endnu mere energibesparende LED-typer. I gennemsnit sparer hvert hypermarked 100.000 kWh om året, hvilket svarer til, at vi udleder 38 ton CO2 mindre pr. butik om året.

GENANVENDELIG EMBALLAGE PÅ SALLING-MÆRKER

Det er vores ambition i 2023, at 40 % af den plastik, som vi anvender i vores egne mærker på dagligvarer og fødevareemballager skal være genanvendt plastik i Salling Group.

SOLENERGI PÅ TAGET

På de 10 Bilka hypermarkeder, som kan bære et solcelleanlæg på taget, er det vores ambition, at vi fra 2023 og frem vil opsætte solceller, så vi kan producere en del af vores strøm selv. Vi starter med Bilka Viborg og Bilka Vejle, hvorefter det løbende bliver udrullet til de næste hypermarkeder.

KØLEMONTRER MED LÅGER OG LÅG

I 2026 er det vores ambition at kølemontrer og frysere vil være udskiftet i vores hypermarkeder, så der er låger eller låg overalt. På den måde sparer vi på strømmen og holder samtidig en stabil temperatur både bag lågerne og i hypermarkedet. Overskudsvarme fra køleanlæggene går ikke til spilde, men bliver brugt til opvarmning af hypermarkedet.

FORPLIGTELSER PÅ HELE VÆRDIKÆDEN

I Salling Group har vi som mål at halvere vores udledning af CO2 fra egen drift allerede i 2030. Dette sker som et led i vores forpligtelse til at leve op til Parisaftalens mål, og frem mod 2030 ser vi løbende ind i nye initiativer og teknologier, som kan hjælpe os på rejsen mod mindre CO2.

HALVERING AF SALLING GROUPS CO2-AFTRYK I 2030

I Salling Group har vi som mål at halvere vores udledning af CO2 fra egen drift allerede i 2030. Dette sker som et led i vores forpligtelse til at leve op til Parisaftalens mål om at holde menneskeskabte temperaturstigninger på under 1,5 grader.