BILKA MINIMERER KLIMAPÅVIRKNING

Klimaet er et fælles ansvar, og i Bilka ligger det os meget på sinde at være med til at gøre en forskel. Herunder kan du se, hvilke initiativer vi har i gang lige nu.

Plastik ambitioner

Emballage kan være en udfordring for vores miljø, hvis det ender i naturen eller ikke er lavet i materialer, som kan genanvendes. Derfor lancerer Salling Group en ny, ambitiøs emballagestrategi og en række plastikprincipper, så mad- og dagligvarer i Bilka fremover pakkes ind i emballage, der er designet til cirkulær genanvendelse.

 

Målene for reduktion af plastik i emballager i alle egne mærker i Salling Group inden 2023:

  • Plastik i emballage skal være reduceret med 30% på egne varemærker i 2023.
  • 40% af den plastik, vi anvender i emballager, skal være genanvendt plastik i 2023.
  • Al emballage på egne varemærker skal være designet til fuld genanvendelse i 2023.

BILKAS AFFALDSINDSAMLING

Arbejdet med at passe på vores alle sammens natur er vigtigt. Bilka har derfor de sidste fem år støttet op om Danmarks Naturfredningsforenings Affaldsindsamling med gratis indsamlingssække, sorteringscontainere, og derudover donerer Bilka 1. kr. per. kg. indsamlet affald.

I 2021 blev der på landsplan samlet 120.000 stykker takeaway-emballage, 52.000 engangsmundbind og 87.000 dåser. I alt fik indsamlerne fjernet mere end 167 ton affald fra natur, gader og stræder. Til sammenligning blev der i 2019 samlet 156 ton affald.

Det er godt gået. Bilka vil gerne takke alle, der har været med til at gøre naturen en tjeneste.

Vi ses til Affaldsindsamlingen igen næste år!

 

Bilka donerer overskudsvarer op til påske

I Bilka vil vi gerne gøre en forskel i de lokalområder, vores butikker ligger i – og for de mennesker, der bor der. Derfor donerer samtlige 18 af Bilkas varehuse og A-Z overskudsvarer til værdigt trængende gennem foreninger og organisationer op til påske.

 

FIND VEJ TIL DE MEST KLIMAVENLIGE VARER

De fødevarer og drikkevarer vi smider i indkøbskurven, har stor betydning for klimaet. Men ofte kan det være svært at finde rundt, hvilke varer der er mest klimavenlige. 

Derfor har Salling Fondene, som ejer Salling Group og Bilka, doneret 1,7 mio. kr. til udviklingen af Den store klimadatabase, så du nemmere kan købe ind til fordel for klimaet. Den Store Klimadatabase er udarbejdet af Concito, Danmarks grønne tænketank, og er en præcis oversigt over klimaaftrykket fra 500 af de mest almindelige fødevarer på det danske marked. Databasen er på den måde et unikt værktøj, der med stor præcision kan belyse klimaeffekten af vores fødevareforbrug og bidrage til at fremme mere klimavenlige madvaner.

Kig efter skiltene i dit Bilka Hypermarked næste gang du køber ind, hvis du ønsker at handle mere klimavenligt.

Læs Den Store Klimadatabase på www.denstoreklimadatabase.dk 
 

 

årets Plantebaserede Supermarked 2020

For andet år i streg er vi kåret som Årets Plantebaserede Supermarked af Dansk Vegetarisk Forening. Det er vi helt utroligt glade for! Både fordi det betyder, at det er lykkedes os at gøre livet en helt del nemmere og lækrere for alle jer med appetit på at spise grønnere. Men også fordi vi sammen med jer kan gøre en positiv forskel for klimaet. Siden sidste år har vi arbejdet på at gøre udvalget endnu bedre med flere produkter, mere økologi og til endnu bedre priser. Tak til alle jer, der gør Danmark lidt grønnere hver dag!

De officielle kostråd

I Bilka vil vi gerne dele en række kostråd med dig, som Fødevarestyrelsen har udarbejdet. Kostrådene er en simpel guide til dem, som ønsker at leve lidt grønnere i hverdagen. Du kan eksempelvis tilføje mere fuldkorn, tilvælge fisk og flere grøntsager til din kost. De officielle Kostråd viser vejen til mad og drikke, der er sund og samtidig klimavenlig. Gode måltider med sund og klimavenlig mad kan give nydelse, glæde og velvære, og gode måltider kan spille en væsentlig rolle i vores sociale liv.

MINDRE MADSPILD

I Bilka har vi et stort fokus på at reducere madspild. Vi har derfor kigget alle vores processer og procedure igennem. 

Bilka har et samarbejde med Muskelsvindsfonden, der hvert år afvikler Grøn Koncert. Koncerterne blev i 2020 aflyst grundet Covid-19, Grøn Koncert var derfor brændt inde med 32.000 pizzaer, som skulle have været solgt rundt i landet til diverse koncerter. For at hjælpe vores samarbejdspartner og undgå madspild, har vi i Bilka købt pizzaerne af Muskelsvindsfonden.

ENERGIFORBRUG

I hele Salling Group er der et stort fokus på energiforbruget og på, hvordan vi kan minimere det og dermed CO2-udslippet. I 2019 modtog Salling Group Energiforum Danmarks Energipris for en stor reduktion af energiforbruget og for vores vedvarende arbejde med energiledelse. En stor anerkendelse, som vi er stolte af.