VORES REJSE MOD MINDRE CO2e

Salling Group har en ambition om at halvere CO2e-aftrykket fra driften af Salling Groups butikker, lagre og kontorer inden 2030. Dette sker som første del af rejsen mod mindre CO2e. Du kan her læse mere om Salling Groups initiativer, som vi tager del i her i Bilka.

Kæmp for et Danmark fri for affald

I samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening sætter Bilka fokus på affald i naturen, og der kan samles ind i hele landet fra d. 8. - 14. april ved den store affaldsindsamling. Affaldsindsamlingen er en god familieaktivitet, hvor man sammen kan gøre en forskel for naturen. Alle kan være med – store som små. Kom ned i din Bilka fra den 15. marts og få affaldssække og en sorteringsguide. Bilka støtter den store affaldsindsamling og sammen kan vi gøre en forskel for naturen. Se mere på affaldsindsamlingen.dk

FÆRRE LASTBILER PÅ VEJENE

I Salling Group og Bilka prøver vi hele tiden at optimere logistik og minimere vores transport. Derfor har vi samlet en del af transporten af vores forskellige varekategorier, hvilket betyder, at vi fylder lastbilerne mere op og samtidig mindsker antallet af lastbilleverancer til hypermarkederne – hvilket er lig med færre antal kørte kilometer.

Bilka vinder igen ”Bedst-i-pris” og ”Årets Plantebaserede Supermarked”

Det er med stor glæde og stolthed, at Bilka for tredje år i træk er kåret som ”Bedst-i-pris” af Dansk Vegetarisk Forening. Ikke mindst fordi det betyder, at alle jer med appetit på en mere grøn hverdag fortsat kan handle i Bilka til overkommelige priser. Og Bilka er det rigtige sted at handle grønt. For Dansk Vegetarisk Forening har også for femte år i træk kåret os som ”Årets Plantebaserede Supermarked”. Vi vil nemlig gerne gøre det nemt og billigt for dig, der gerne vil spise flere grønne fødevarer. Så velkommen i Årets Plantebaserede Supermarked.

DEN STORE KLIMADATABASE

Bilka samarbejder gennem Salling Group med Den Store Klimadatabase, som hjælper med at skabe større gennemsigtighed i forhold til de 500 mest solgte varetypers CO2e-aftryk. På den måde kan vi hjælpe alle vores kunder med at putte mindre CO2e i kurven.

GENANVENDELSE OG SORTERING AF AFFALD

I samarbejde med ISS arbejder vi løbende på nye tiltag, som skal hjælpe hypermarkederne til at sortere affald korrekt og dermed i sidste ende nå Salling Groups målsætning om 85% genanvendelse af vores affald. I 2022 blev 73% af affaldet genanvendt med en forbedring på 1% fra året før. Vi har et særligt fokus på at gøre det nemmere for vores slagter, deli og bager, at sortere affaldet korrekt via nye affaldsstativer.

 

FRA GAS TIL ELDREVNE VARMEKILDER

I Bilka siger vi farvel til fossil opvarmning af vores hypermarkeder. I de huse, der ikke er opvarmet af fjernvarme, er det vores ambition at skifte vores olie- og gasfyr ud med eldrevne varmepumper. Ved udskiftningen reducerer det enkelte hypermarked CO2-udledningen fra sit varmeforbrug med mellem 74 og 78 procent.

LED-LYS I LOFTET

Lyskilderne i et hypermarked udgør en stor del af det daglige energiforbrug. Derfor har vi siden 2018 skiftet til LED – og skifter løbende ud til nyere og endnu mere energibesparende LED-typer.

GENANVENDELIG EMBALLAGE PÅ SALLING-MÆRKER

Det er vores ambition, at op til 40% af den plastik, som vi anvender i vores egne mærker på dagligvarer- og fødevareemballager, skal være genanvendt plastik.

 

SOLENERGI PÅ TAGET

På de 10 Bilka hypermarkeder, som kan bære et solcelleanlæg på taget, er det vores ambition, at vi vil opsætte solceller, så vi kan producere en del af vores strøm selv. Vi startede i 2023 med Bilka Viborg og Bilka Vejle og nu er Bilka Tilst ligeledes med. Herefter vil det løbende bliver udrullet til de næste hypermarkeder.

KØLEMONTRER MED LÅGER OG LÅG

Det er vores ambition, at kølemontre og frysere vil være udskiftet i vores hypermarkeder i 2026, så der er låger eller låg overalt. På den måde sparer vi på strømmen og holder samtidig en stabil temperatur både bag lågerne og i hypermarkedet. Overskudsvarme fra køleanlæggene går ikke til spilde, men bliver brugt til opvarmning af hypermarkedet.

FORPLIGTELSER PÅ HELE VÆRDIKÆDEN

I Salling Group arbejder vi hver dag tæt sammen med mange forskellige leverandører. Derfor har vi som målsætning, at 2/3 af vores leverandører i 2027 også skal være med på rejsen mod at leve op til Parisaftalens målsætninger. Langt den største del af CO2e-udledningen i vores samlede værdikæde sker i forbindelse med produktionen af de varer, vi sælger i vores hypermarkeder. Det er derfor afgørende, at vores leverandører er med på rejsen mod mindre CO2e.

 

HALVERING AF SALLING GROUPS CO2-AFTRYK I 2030

I Salling Group har vi som mål at halvere vores udledning af CO2e fra egen drift allerede i 2030. Dette sker som et led i vores forpligtelse til at leve op til Parisaftalens mål, og frem mod 2030 ser vi løbende ind i nye initiativer og teknologier, som kan hjælpe os på rejsen mod mindre CO2e.