Lametta

Leder du efter funklende lametta til juletræet i år? På Bilka.dk kan du få det glimtende julepynt, som vil se flot ud på ethvert træ. Lametta får det til at ligne, at der hænger istapper fra grenene, og så giver det et festligt og smukt udtryk, så dit juletræ kan stråle.

Pynt træet med funklende lametta

Find smuk juletræspynt, heriblandt lametta, på Bilka.dk. Lametta er de funklende strimler, som du kan lægge over grangrenene, så det ligner, der falder ned som istapper fra træet. Strimlerne fås typisk i guld eller sølv, og så skinner de smukt. 

Når du bruger den flotte lametta sammen med vores julekugler eller andet julepynt, så kan du dekorere et festligt juletræ, som vil skabe en dejlig atmosfære juleaften. Udforsk vores sortiment, og vælg din juletræspynt til i år. Så kan du blive helt klar til julen.  

 

Hvor startede traditionen med lametta?

Lametta er en gammel form for pynt til juletræet og har været brugt i mange år. Det menes, at denne slags pynt allerede fandtes i 1600-tallet i Tyskland. Her var ideen, at de tynde, funklende strimler skulle give den samme effekt som levende lys.  

I dag består lametta af en masse plastikstrimler i metalliske farver, men engang var det faktisk tynde strimler af ægte sølv. Af den grund var denne form for juletræspynt kun tilgængelig for en mindre gruppe af befolkningen.  

 

Find lametta og andet julepynt

Udover lametta finder du også en masse andet flot julepynt hos os. På Bilka.dk har vi eksempelvis produkter som julekugler, juletræsstjerner og nisselandskaber

Når du pynter dit hjem med flot og festlig julepynt, så kan du skabe en skøn og festlig stemning i dit hjem. Og det gælder ikke kun juleaftensdag, men også de andre dage i december måned. Med vores sortiment kan du pynte alt fra din spisestue til TV-stue. På den måde vil alle boligens rum byde på julestemning, og du kan komme til at nyde julemåneden i endnu højere grad.