Kattegrus

Kattegrus er populært blandt mange katteejere. Især er gruset det, fordi det kan hjælpe katte med at besørge i deres kattebakker. Mangler du nyt kattegrus til din kat? Vælg mellem forskellige slags her på Bilka.dk, hvor der blandt andet er klumpende og lugtfri kattegrus. 

Kattegrus og naturlig adfærd 

Katte er fra naturens side renlige dyr og har et naturlig instinkt, når de skal besørge. Ofte graver katte deres efterladenskaber ned ude i naturen, så lugten ikke tiltrækker andre katte. 

Inde- og udekatte kan alle have behov for at have en kattebakke. Fylder du kattebakken med kattegrus, kan du understøtte kattens naturlige adfærd ved, at den får mulighed for at grave efterladenskaberne ned i kattegruset. 
 

Forskellige udgaver af kattegrus 

Kattebakker og kattegrus hænger unægtelig sammen. Gruset er med at til holde kattens toilet-område rent og hygiejnisk, og nogle varianter hjælper endda med at reducere lugtgener. Kattegrus findes i mange forskellige udgaver. Eksempelvis støder du ofte på: 

  • Klumpende kattegrus: Klumpende kattegrus er en af de mest almindelige typer af kattegrus. Gruset klumper, når det kommer i kontakt med væske, hvilket dermed gør det nemt for dig at se kattens efterladenskaber, så disse kan fjernes fra bakken. 

  • Krystal kattegrus: Krystal kattegrus er også ofte kendt under navnet silikat kattegrus. Gruset støver ikke og absorberer væsker hurtigt. 

  • Naturligt kattegrus: Naturligt kattegrus er lavet af forskellige materialer såsom eksempelvis træflager- eller spåner. Flagerne eller spånerne klumper dog ikke, men absorberer væske på kort tid. 

Hvad der er det bedste kattegrus, er ofte en smagssag – for både katteejer og ikke mindst katte. Nogle katte går kun på ´toilettet´, når der ligger noget bestemt kattegrus i bakken, mens andre ingen præferencer har. Test gruset af, og se, hvad din kat mest er til. 
 

Bestil kattegrus på Bilka.dk 

På Bilka.dk interesserer vi os for dit kæledyr og tilbyder derfor et stort udvalg af dyremad- og artikler. Har du én eller flere katte derhjemme, finder du dermed let forskellige katte-produkter. Blandt andet er der kattegrus, som fås i både klumpende, duftende og naturlige udgaver. Se nærmere i udvalget her på siden.