BMX-cykler

BMX-cykler er cykler, der er bygget til tricks. De er lette, små og uden både gear og andre ting, der kan komme i vejen, når du skal rotere cyklen under et hop. Vælg mellem flere modeller, og find den, der passer bedst til dit niveau i udvalget herunder.

BMX-cykler til tricks på alle niveauer

Det er vigtigt, at der er styr på dine kabler, når du skal lave tricks på din BMX-cykel, så du undgår, at de bliver viklet ind eller kommer i vejen, når du skal rotere cyklen eller lave andre udfordrende tricks. Med en rigtig BMX-model kan du

  • Lave selv de mest krævende tricks uden at skulle bekymre dig om cyklen
  • Flytte fodstøtterne fra for- til baghjulet og tilbage, hvis du ønsker det
  • Lave tricks uden at skulle tænke på cyklen, fordi den er robust men let

 

BMX-cykler har mindre hjul end en almindelig cykel, for det er ikke meningen, at du skal sidde behageligt på den og køre lange ture. Det er en cykel der er udviklet, så du kan udfordre dig selv ved at udføre seje stunts på både baner og i urbane områder.

 

Vælg den rigtige BMX-cykel

Det er langt hen ad vejen et spørgsmål om smag, når du skal vælge en model, der falder i din smag. Men det handler også om, hvor du skal bruge den, og hvor stor en model du ønsker dig.

  • Størrelse: De mest almindelige BMX-modeller til voksne har 20” hjul. Til børn fås de også med 16” til børn i 6-7-års-alderen, og 18” til børn i 8-9-års-alderen.
  • Anvendelse: Der findes overordnet set tre typer BMX-cykler. BMX Race skal du vælge, hvis du hovedsageligt kører stærkt på bane. BMX Freestyle er alsidig i brug. Den kan bruges til daglig kørsel (husk dog, at den skal opfylde lovkravene), men er også velegnet til stunts. BMX Jump er specielt designet til hop og stunts. Den er ekstremt robust og har bagbremse.